Arama sonuçları

Devlet okullarına nakiller açılsın

Devlet okullarına nakiller açılsın

Devlet okullarına nakiller açılsın. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, salgınla beraber yaşanan ekonomik kriz nedeniyle özel okullarda çocukları bulunan bazı ailelerin, devlet okullarını kayıt yaptırmak istediklerini belirtti. Aydoğan, şöyle dedi: "Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bir karardan dolayı bunu gerçekleştiremiyorlar. Öğrenci hareketliliğinin azaltılması amacıyla MEB tarafından nakiller durdurulmuştur."

DEVLET OKULLARINA NAKİLLER AÇILSIN

Sözcü'nün haberine göre, nakil talebi ve nakil olunan okula kayıtların elektronik ortamda yapılabildiğine dikkat çeken Aydoğan, şunları söyledi:

"Bunun için öğrencinin okula itmesine gerek bulunmuyor. MEB bir an önce nakilleri açmak zorundadır. Öğrencilerin kamu okullarına geçiş talebi bakanlık eliyle engellenemez" diye konuştu. Eğitim Sen’in hazırladığı Eğitim Günlüğü’ndeki tespit ve öneriler şöyle:

  • Eğitim yöneticilerinin çalışanları yardım kampanyalarına katılmaya zorlamasının doğru olmadığın ayrıca bunun sıç olduğunu ifade etmiştik. Bu konuda yöneticilerin ısrarının sürdüğüne dair haberler genel merkezimize ulaşmaya devam etmektedir. Son olarak İstanbul’da bulunan bazı ilçelerde ,ilçe ve okul eğitim yöneticileri, çalışanlara gönderdikleri mesajlarla çalışanlardan yapılan yardımların miktarını ve banka dekontlarını istemektedir.
  • Salgın döneminde tüm kamu kurumlarının önceliğinin mağdur kesimlerin desteklenmesi ve acil ihtiyaçların karşılanması olduğu açıktır. Ancak, okulların kapalı olması ve acil bir durum olmamasına rağmen, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün 18 bin akıllı tahta ihalesi yapmasının doğru olmadığını belirtmiştik. Bu ihale için ayrılan kaynağın, ihtiyacı olan öğrencilerin uzaktan eğitime erişimi için kullanılabileceğini ifade etmiştik. MEB’in bu ihaleyi iptal etmesi gerekir.
  • Özel okulların kapalı oldukları süre için velilere ücret iadesi yapıp yapmayacağı, ayrıca kapalı ayların taksitlerinin ödenip ödenmeyeceği ile ilgili tartışma devam etmektedir.

22-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş