Arama sonuçları

Geleceğin Yıldızları 30 yıldır var

Geleceğin Yıldızları 30 yıldır var

Geleceğin Yıldızları 30 yıldır var. Geleceğin Yıldızları, bugüne kadar 70 ülkeden gençleri Türkiye’deki programlarında buluşturuyor. Her yıl aralarında Almanya, İtalya, Fransa, Rusya ve Amerika gibi ülkelerin de yer aldığı farklı ülkelerden ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen çocuklar, Geleceğin Yıldızları kamplarında buluşuyor.

 

Fahrettin, Murat ve Osman Gözet kardeşlerin birlikte kurduğu ve yönettiği Geleceğin Yıldızları kampları 96 ülkenin temsil edildiği ICF – Uluslararası Kamplar Birliği’nin de en etkin üyelerinden biri.

Geleceğin Yıldızları’nın kurucularından Murat Gözet 1989 yılında başlayan yolculukta bugün gelinen noktayı şöyle anlatıyor: “

Geleceğin Yıldızları olarak çocuklara ve gençlere unutamayacakları deneyimler sunarken, ailelere de güven veriyoruz. Deneyime dayalı öğrenme alanında geliştirdiğimiz eğitim ve program modellerimizle yurt içinde ve yurt dışında sıklıkla örnek alınıyoruz. Biliyoruz ki her çocuğun ve gencin ilgi alanları farklı. Okul dışındaki zamanları da çok değerli. Bu yüzden okul dışı eğitimin gücüne duyduğumuz inançla deneyimleyerek öğrenme, pozitif risk alma ve keşfetme içerikli spor, sanat, doğa, İngilizce, bilim ve liderlik içerikli eğitim programları sunuyoruz. Her yaz programlarımızda çalışan 600’e yakın personelimizin yaş ortalaması ise 22. “

OKUL DIŞI ETKİNLİK ALTERNATİFİ

Murat Gözet okul dışı eğitimin önemi konusunda da ilginç bilgiler veriyor: “Bugün Z kuşağı diye bir gerçekle yaşıyoruz. Z kuşağı, yani 2000’den sonra doğanlar bugün Türkiye ve dünya nüfusunun 1/4’ü. Yaşamlarında her zaman akıllı telefonların ve internetin bulunduğu birinci kuşak. Cep telefonları ile büyüdüler – lise öncesinde bir Instagram sayfaları oldu ve internetten önceki zamanı bilmiyorlar.

İş yaşamında onları ciddi bir rekabetin beklemesinin yanı sıra bugün eğitimini aldıkları konuların birçoğu, yarın iş yaşamına atıldıklarına ya şekil değiştirmiş ya da yok olmuş olacak” diyerek bu konudaki bazı rakamları paylaşıyor:“Gençlerin yüzde 49’u, en yakın arkadaşıyla iletişim kurmak için yazılı mesajlaşma platformlarını tercih ediyor, sadece yüzde 25’i arkadaşlarıyla okul dışında düzenli olarak görüşüyor.

Ortalama bir genç telefonunu günde en az 80 kez kontrol ediyor, cep telefonu, bilgisayar veya sosyal ağlara bağlanabilen benzer cihazlardan uzak bırakıldıklarında üzülüyorlar. 13-17 yaş arası gençler dijital ortamda tanışılan arkadaşların sadece yüzde 20’si ile şahsen tanışıyorlar. Gençler fiziksel açıdan her zamankinden daha güvenli ancak zihinsel açıdan savunmasızlar. Okulda olmadıkları zamanlarda ders çalışmıyorlar.

 

16-03-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş