Arama sonuçları

İşte bu da dekan: Boğaziçi öğrencilerine: Biz gece vakti işi bitirip...

İşte bu da dekan: Boğaziçi öğrencilerine: Biz gece vakti işi bitirip...

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine “Bir gece vakti işi bitirir, ertesi gün işe gideriz” tehditi tepki toplamaya devam ediyor.

Sosyal medya hesabından Boğaziçi’nde rektör atamalarını protesto eden öğrencilere yönelik şu mesajı yayımladı: “Boğaziçili misiniz, Boğazdışılı mısınız onu bunu bilmem. Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Biz abdest alır dışarı çıkmayız. Bizim zaten abdestimiz var. Bilin istedik de… Şöyle söyleyeyim. Siz hani bir ayı geçti eylem yapıyorsunuz ya. Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz bilin istedim.”

Bu mesaj sosyal medyada büyük tepki çekince, yazılı açıklama yapan Kılıç, öğrencileri değil, 15 Temmuz darbe girişimini yapmaya çalışanları hatırlattığını söyledi. Kılıç’ın tepki çeken mesajının büyük tepki çekmesiyle Trakya Üniversitesi de yazılı açıklama yaparak, yaptığı yaptığı paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldığını ifade etti.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE TEHDİT: BİR GECE VAKTİ İŞİ BİTİRİRİZ

Kılıç’ın bu tehdit içeren mesajı TBMM gündemine de geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın sosyal medya paylaşımını okudu.Cumhuriyet savcılarını bu konuda uyarmak istediğini belirten Altay, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik aranıyorsa burada. Bakalım devlet ne yapacak, çok merak ediyorum" dedi. Kılıç'ın eylemini "ayıp, yüzsüzlük, hadsizlik" olarak nitelendiren Altay, şöyle devam etti:

"Sözde dekan hakkında görev yapmayan emniyetinden savcısına herkese sesleniyorum; Nerede abdest alırsınız onu bilmem. Bu ülkeye, bu millete, bu milletin çocuklarına bu hadsizlik, bir yerden güç almanın şımarıklığıdır. Sayın Erdoğan, bu şımarıklıklara daha ne kadar müsaade edeceksin, merak ediyorum."

Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, bu topraklar gençlerin bölünmesinden çok çekti, bölme, birleştir. Ötekileştirme, dinle. Özgürlüğe ses olanlara kulak ver. Sayın Cumhurbaşkanı, gençlere, devletin gazını, copunu değil,  şefkatli elini uzat. Onlara kulak ver. Ama sakın boş verme. Sayın Cumhurbaşkanı, demokrasinin bir tepki ve protesto rejimi olduğunu unutma. Gösteri ve protesto, senin uymaktan imtina ettiğin anayasal bir haktır. Demokrasi, 7'den 77'ye, 83 milyonunun hakkı, hukukudur. Bana özgürlük, sana yasak mantığının adı faşizmdir. Bunu yapma. Yeni anayasa tartışmaları açtın. Bir inat uğruna ülkenin gençlerine zulmeden anlayışın, yeni anayasa ile özgürlük ve demokrasi istemediği açıktır. İnandırıcı ol. Bu ülke gençlerine çok kıydı. Tarihten ders al, Z kuşağına da kıyma. Öğrenci istediği şekilde olursa makbul, eleştirirse terörist deme. Temiz bir dil kullan ve makul ol. Başarılarıyla yüzümüzü güldüren öğrencileri, demokratik haklarını savundu diye terörist ilan etme, gençleri kriminalize etme." 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Kılıç’ın mesajını gündeme getirdi. Beştaş, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç'ın sosyal medya hesabından, "Biz eylem falan yapmayız. Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz, bilin istedim" şeklinde bir paylaşımda bulunarak, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini tehdit ettiğini söyledi. Beştaş, şöyle dedi:

"Bu vatandaş, dekan mı, çete mi, silahlı bir gücü mü var? Bunu, biz Türkiye adına soruyoruz. Hangi yetkiyle bu ülkenin çocuklarını tehdit ediyor? Hala o dekan, o koltukta oturuyor. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik bile değil bu. Alenen kitlesel olarak öğrencileri öldürmekle tehdit ediyor. Derhal o koltuğun boşalması gerekiyor."

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da bu tarzı doğru bulmadığını vurgulayarak, "Yapılan yanlıştır, ayıptır. Zaten buna ilişkin YÖK de savcılık da mutlaka adım atmalıdır, atacaktır. Bunu takip edelim"  dedi.

İŞTE KILIÇ'IN PAYLAŞIMI

 

 

09-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş