Arama sonuçları

Kabine toplantısı: Okul öncesi eğitim için ‘yüz yüze’ kararı çıkar mı?

Kabine toplantısı: Okul öncesi eğitim için ‘yüz yüze’ kararı çıkar mı?

Kabine toplantısı: Okul öncesi eğitim için ‘yüz yüze’ kararı çıkar mı? Bakanlar Kurulu toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Merak edilen ise okul öncesi eğitim kurumları için yüz yüze eğitim kararının çıkıp çıkmayacağı oluyor.

Geçtiğimiz 30 Kasım’da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Erdoğan koronavirüs ile ilgili yeni önlemleri açıklamıştı. Bunlar arasında "Ana sınıfı ve anaokullarının faaliyetlerine ara verilmesi hükmü" bulunuyordu. Bu açıklamadan sonra  önce resmi, sonra özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime ara verildi. Şu anda Aile ve Çalışma Bakanlığı’na bağlı kreşler açık.

KABİNE TOPLANTISI: OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İÇİN ‘YÜZ YÜZE’ KARARI ÇIKAR MI?

Eğitimciler ise okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek, bu kurumların açılması gerektiğini söylüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yaptığı açıklamada anaokulları ile ilgili durumun yapılacak Kabine toplantısında ele alınacağını belirtmişti. Yine toplantıda 4 Ocak’a kadar uzaktan eğitim verileceği açıklanan okullarla ilgili karar alınması da bekleniyor. Bakan Selçuk, 4 Ocak’tü yüz yüze eğitime geçmenin iyimser bir tahmin olacağını, yarıyıl tatilinin öne çekilebileceğini de söylemişti.

Bugün yapılacak toplantıda ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir sunum yapması ve Bilim Kurulu'nda alınan kararların gündeme gelmesi bekleniyor. Toplantının gündem maddelerinden birisi de yılbaşını da kapsayacak şekilde 4 günlük sokağa çıkma yasağının olduğu iddia ediliyor. Bu arada beklenen başka bir karar da “kiralar” ile ilgili olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kiralarda düzenleme yapılacağını ve bunun da kabine toplantısında ele alınacağını ifade etmişti.

14-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş