Arama sonuçları

Kurallara uymayan özel okullara ceza var

Kurallara uymayan özel okullara ceza var

Kurallara uymayan özel okullara ceza var. Milli Eğitim Bakanı Selçuk haftada 2 gün yüz yüze eğitim kuralına uymayan okullara kapatmaya kadar giden cezalar olduğunu söyledi. Selçuk gündeme ilişkin soruları yanıtlarken bazı özel okulların haftada iki günden fazla yüz yüze eğitim yaptıklarının hatırlatılması üzerine bu okulların belirlenerek, maddi cezalar verildiğini söyledi. Selçuk, okul kapatmaya kadar giden cezaların bulunduğunu hatırlatarak, “Eğer kendilerine diğer okulların açmadığı bir durumda bir avantaj sağlayıp da tabi olmaları gereken yasal ve ahlaki hükümlere uymamanın bir bedeli olmalı" dedi.

KURALLARA UYMAYAN ÖZEL OKULLARA CEZA VAR

Selçuk’un özel okullarla ilgili açıklamaları şöyle:

"10 binin epey üzerinde özel okulumuz var. Özel okullar bizim paydaşımız ve bu ülkenin eğitim sistemine çok ciddi katkılar sunan kurumlarımız. Elbette herhangi bir hastanede de herhangi bir kafede de herhangi bir şirkette de istisnai olarak hata yapan gibi bir sürü durum olabilir hayatın her kesiminde. Buna uymayan okul da olabilir ki oldu, bunu saptadık ve ilgili müfettişlerimiz de harekete geçti. Ama okulların çoğunu bir zan altında bırakmamak lazım. Bunların  sayısı o kadar az ki. Birkaç tane okuldan söz ediyorum ve o okullarla ilgili derhal tedbir alındı, soruşturma yapıldı ve maddi ceza olarak, belli bir süre sonra okul kapatmaya kadar giden yaptırımlarımız var. Bunların hepsini harekete geçiririz. Eğer kendilerine diğer okulların açmadığı bir durumda bir avantaj sağlayıp da tabi olmaları gereken yasal ve ahlaki hükümlere uymamanın bir bedeli olmalı." 

2+5 KURALI HANGİ SINIFLAR İÇİN GEÇERLİ?

Selçuk, 2+5 ile ilgili ortaya konulan kuralın yeni açılan sınıflar için de geçerli olduğunu, onların da 2 gün devam edeceğini belirterek, "'Özel okular 5 gün açarsa' bu varsayımsal bir şey. Açarsa, bunun bir müeyyidesi var. Yaptık ve yapıyoruz, yapacağız" dedi. 

Kreşlerle ilgili 2 gün şartı getirilmediğini, resmi anaokullarda da diğer sınıflara göre daha esnek olduklarını ifade etti.

Selçuk, kronik hastalığı olan öğretmenlere yönelik önlem alındığını, kronik hastalığı olan, 60 yaş üstü 62 bin civarında öğretmen olduğunu kaydetti.

07-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş