Arama sonuçları

LGS ve YKS saatlerinde 'sınırlı sokağa çıkma yasağı'

LGS ve YKS saatlerinde 'sınırlı sokağa çıkma yasağı'

LGS ve YKS saatlerinde 'sınırlı sokağa çıkma yasağı'. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre 20 Haziran ile 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak LGS ve YKS günlerinde sınırlı sokağa çıkma yasağı geldi. 20 Haziran'da Liseye Geçiş Sınavı (LGS) olacak ve sınava yaklaşık 1.8 milyon öğrencinin girmesi bekleniyor. 27-28 Haziran tarihlerinde ise yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) var.

LGS VE YKS SAATLERİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

"LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler."

4.5 MİLYON ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

LGS ve YKS kapsamında, bu yıl toplamda 4.5 milyon öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında LGS sınavı 7 Haziran tarihinden 20 Haziran tarihine ertelenirken, bu süreç YKS sınavının ise ilk önce bir ay ileri çekilerek 25-26 Temmuz tarihlerine ertelenmesi, daha sonra 27-28 Haziran tarihlerine geri çekilmesiyle sonuçlanmıştı.

LGS İÇİN HANGİ ÖNLEMLER ALINDI? SINAV NASIL YAPILACAK?

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere yapılan soru kitapçıklarının dağıtımı, olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek, ayrıca soru kitapçıklarını dağıtan görevliler eldiven kullanacak. Öğrencilerin sağlığı için veliler, okul bahçesine girmeyecek.

YENİ TEDBİRLER İLLERE GÖNDERİLDİ

Bunların yanı sıra sınav günü koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanacak ek tedbirler belirlenerek 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderildi.

Bakanlığın yazısında merkezi sınavda salon sayısından, dezenfekte işlemlerine kadar her konu titizlikle incelenerek sınav günü uyulacak kurallar sıralandı.

ÖĞRENCİLER BAHÇEDE BEKLETİLMEYECEK

Buna göre, öğrencilerin sınavın yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik (3-4 adım) sosyal mesafenin korunması sağlanacak ve yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alınacak. Öğrenciler, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde, bekletilmeden okul bina ve salonlarına alınacak.

İSTEYEN ÖĞRENCİ MASKESİNİ ÇIKARABİLECEK

Öğrenciler, sınav salonlarına tıbbi maske ile girecek. Yerlerine oturduklarında diğer öğrenciler ile aralarında sosyal mesafe sağlandıktan sonra isteyen öğrenci maskesini çıkararak sınava devam edebilecek.

45 DAKİKALIK MOLADA NE OLACAK?

Gerek birinci oturum sonunda gerekse sınav bitiminde, tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak. Binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla gerekirse sınıf sınıf olmak üzere sosyal mesafeyi koruyacak şekilde öğrenciler gerekli önlemler alınarak sınav salonu ve binadan çıkartılacak.

Öğrencilerin, iki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirler sınav görevlileri tarafından alınacak. Öğrenciler, okul koridorları ve okul bahçesinde maskelerini çıkaramayacak.

Sınavda verilecek 45 dakikalık arada hava koşulları bahçeye çıkmaya uygun değilse, okulun sınav olmayan koridor, boş derslikler, spor salonu, yemekhane gibi bölümlerinde öğrencilerin arayı sosyal mesafeyi koruyarak geçirmeleri için yedek gözetmenler görev alacak.

18-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş