Arama sonuçları

Öğrenci yurtları 'karantina merkezi' oldu

Öğrenci yurtları 'karantina merkezi' oldu

Öğrenci yurtları 'karantina merkezi' oldu. Üniversitelerin koronavirüs yüzünden tatil olmasının ardından yurtlarda kalan öğrenciler de ailelerinin yanına gitti. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurtlarında ise umre ziyaretinden dönenler yerleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, umre ziyaretinden dönenlerin yurtlara yerleştirilmesine ilişkin şöyle dedi:

ÖĞRENCİ YURTLARI 'KARANTİNA MERKEZİ' OLDU

"Koronavirüs (Kovid-19) ciddi bir salgın ve bununla ilgili mücadele hem zaruri bir takım durumları ortaya koymayı hem de bu zaruri kararları da acil bir şekilde zaman zaman almayı gerektiriyor."

Kasapoğlu, yaklaşık 700 bin kişilik öğrenci kapasitesiyle KYK yurtlarının tüm illerde ve pekçok ilçede olduğunu hatırlattı. Yurtların üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçları için yapılan yatırım olduğunu anlatan Kasapoğlu şöyle dedi:

KARANTİNA KOŞULLARINA UYGUN

"Bununla birlikte ihtiyaç halinde bu tür durumlarda vatandaşlarımız tarafından kullanılmaya da açık bir yatırım. Bu yapıların özellikle acil durumlarda ivedilikle aktif hale getirilmesi ve bu ihtiyaçların karşılanması noktasında da niteliklere sahip olduğunu ifade etmem lazım. Şunu da özellikle ifade etmek isterim, dünyanın hiçbir ülkesinde devletimizin sahip olduğu bu yurt imkanı söz konusu değil. Diğer ülkelerin bu tür imkanlara sahip olmamaların da sıkıntısını çektiğini de hep birlikte gözlemliyoruz. Sahip olduğumuz bu imkanlar hamdolsun ki nitelikli karantina koşullarını ortaya koyması açısından önemli bir imkan. Gerek yurt binalarımız gerek yurtlarımızın müştemilatlarının acil ve doğal afet koşulları için geçici olarak tahsis edilebileceği ve bu noktada imkanlarının olduğunu da gerek Bilim Kurulu'muzla gerek Sağlık Bakanlığı'mızla geçtiğimiz günlerde de konuştuk."

ELAZIĞ DEPREMİNDE DE KULLANILDI

Kasapoğlu, KYK yurtlarının en son Elazığ depreminde başta depremzedeler olmak üzere acil yardım ekiplerine de ev sahipliği yaptığını söyledi. 

300 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ EVLERİNE GİTTİ

Kasapoğlu, 300 bine yakın üniversitelinin koronavirüs tatili nedeniyle evlerine gittiğini, bir kısmının da gitme aşamasında olduğunu belirtti. Kasapoğlu, şöyle dedi: "Bu manada da başta Ankara'daki yurtlarımız olmak üzere Konya'daki yurtlarımızla birlikte müsait yurtlarımıza da bu misafirlerimizi alma durumuyla bir çalışmayı başlattık,"

BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ DEVAM EDECEK

"Gerek burs ödemeleri gerek kredi ödemeleri hiçbir şekilde kesintiye uğramaksızın devam edecek" diyen Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Yurtlarımızda bu sürede kalmayan öğrencilerimizi izin kapsamının dışında tuttuk, malum 75 gün izinleri var onun haricinde tutuyoruz. Yine kalmadıkları takdirde ücret almıyoruz, ücret ödeyenler bazen soruyorlar, onların da ücretlerini yarından itibaren iade etmeye başlayacağız. Bu vesileyle ben özellikle dün akşam fedakarlıkla bu anlamlı çalışmaya katkı sağlayan çok değerli genç arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Gün birlik olma, beraber olma günü. Gençlerimizin gösterdiği duyarlılık ve özveri her zamanki gibi tüm dünyaya örnek olacak nitelikte. Misafirlerimizi ağırladıktan sonra yurtlarımızı tıpkı bugüne kadar olduğu gibi en hijyenik koşullarda en steril şekilde gençlerimize teslim edeceğiz. Hiç unutmamak gerekiyor ki bu uygulama tüm toplumun sağlığı için. Gençlerimizin de umreden dönen vatandaşlarımızın da diğer vatandaşlarımızın da herkesin sağlığını koruma amacıyla yapılan bir uygulama. İnşallah Sağlık Bakanlığı'mız ve Bilim Kurulu'muzun koordinasyonuyla bu süreci de atlatacağız." 

10 BİNE YAKIN KİŞİ KALABİLECEK

Bakan Kasapoğlu, yurtlardaki tüm koşulların en güzel şekilde sağlandığını vurgulayarak, şunları anlattı: "Bu çerçevede de nitelikli karantina imkanı olması hasebiyle bu yurtlarımızın her daim milletimizin hizmetinde olduğunu ifade etmek istiyorum. 5 bin 392 vatandaşımız Ankara'da, yaklaşık 4 bin 900 vatandaşımız da Konya'da olmak üzere 10 bine yakın vatandaşımız yurtlarımızda misafir edilebilecek. İnşallah 14 günlük izolasyon süresini de hayırlısıyla atlatacaklar." 

15-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş