Arama sonuçları

Üniversitelerden flaş koronavirüs kararı

Üniversitelerden flaş koronavirüs kararı

Üniversitelerden flaş koronavirüs kararı. Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, ABD’de dünyanın en iyi yüksek öğretim kurumları Harvard ve MIT’nin (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) yaz sonuna kadar virüs nedeniyle süresiz eğitime ara vermesi kararından sonra Türkiye’de koronavirüs nedeniyle ilk tatili Kadir Has Üniversitesi yaptı.

ÜNİVERSİTELERDEN FLAŞ KORONAVİRÜS KARARI

Üniversitedeki tüm öğrenci ve akademisyenler evlerine gönderildi. 20 Mart’a kadar kampusun kapıları eğitime kapatıldı. Bahçeşehir Üniversitesi ise öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

YURTDIŞINA ÇIKIŞLAR DURDURULDU

MEF Üniversitesi, akademisyenlerini bilimsel konferans ve sunumlar da dahil yurtdışına çıkışların durdurulduğunu tüm çalışanlarına bildirdi. Yurtdışına buna rağmen çıkan akademisyenler 14 gün boyunca karantinaya alınıp, kampüse girişlerine izin verilmeyecek. MEF Üniversitesi’nin de online eğitime geçti.

Üniversitelerin tamamında ne yapılacağı ise akşam saatlerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç ve bazı üniversite rektörlerinin ortak kararıyla kesinleşecek. Tüm üniversitelerin tatil edilmesi bekleniyor.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’yla görüşmelere devam eden 18 milyon öğrencinin okuduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise 6-10 Nisan 2020’de yapılması önceden planlanan 2’inci ara tatilin bu aya alınmasının planlandığı öğrenildi.

11-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş