Arama sonuçları

YKS erkene alınacak mı?

YKS erkene alınacak mı?

YKS erkene alınacak mı? 7 Haziran’da yapılacak LGS’nin ertelenme durumunu hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. İlk ve orta öğretimde durum böyleyken 2.5 milyon lise öğrencisini ilgilendiren, 20-21 Haziran’da yapılması gerekirken, 25-26 Temmuz’a ertelenen YKS’nin tarihinin tekrar geri çekileceği tartışmaları ayyuka çıktı.

'ADAYLAR BU TÜR HABERLERE İTİBAR ETMESİN'

Pek çok öğrenci “Gece boyu uyuyamıyoruz. Belirsizlik son bulsun. Ertelenen sınavı yeniden geri çekme gibi girişimler psikolojimizi daha çok bozdu” diyerek, huzursuzluklarını dile getirdi.

Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre, sınavın tekrar geri çekilmesiyle ilgili talebin turizmcilerden geldiği ancak henüz bu konuda alınmış bir karar veya çalışma olmadığı öğrenildi. YÖK Başkanlığı adaylara seslenerek, “Adaylar, bizden bir açıklama olmadan bu tür haberlere itibar etmesin” dedi.

YKS’de yarışacak olan öğrencilere okuldaki ders notlarına göre eklenen OBP puanları 2020 YKS’ye özel notları bu yılın birinci dönemine kadar olan 3.5 yılın ortalaması alınacak. Bu yıl ikinci dönem OBP puanlarının hesaplanmasında etkili olmayacak.

30-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş