Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim: Her il için farklı karar alınır mı?

Yüz yüze eğitim: Her il için farklı karar alınır mı?

1 Mart’ta ilkokul, 8 ve 12’ler için başlayacak yüz yüze eğitim tüm illerde 1 gün ertelendi. Peki her il için farklı bir yüz yüze eğitim kararı alınabilir mi? Yüz yüze yapılacağı açıklanan liselilerin sınavlarında da buna göre değişiklikler olabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) valiliklerin birbiri ardına aynı metini kullanarak yüz yüze eğitime bir gün erteleme açıklamalarından sonra yaptığı duyuru bu sorunun yanıtının “evet” olabileceğini gösteriyor. Ne diyor MEB:

 

YERİNDE KARAR UYGULAMASINA GEÇİLECEK

"1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır. 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca 'yerinde karar' uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir."

Bu açıklama “yerinde karar” uygulamasının yaşama geçirileceğini, her ilin valiliklerinin yüz yüze eğitim için tarih belirleyebileceğini söylüyor. Yani bir ilin valisi tüm kademelerde okulların açılmasını ve yüz yüze sınavların yapılması kararını alabilecek.

Ancak unutmayalım, son karar 1 Mart tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınacak. Kararı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş