Arama sonuçları

2024 LGS: Kimlik belgesinde fotoğraf şart mı?

2024 LGS: Kimlik belgesinde fotoğraf şart mı?

2 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) yaklaşık 1 milyon 40 bin öğrenci girecek. Sınav sonuçları da  28 Haziran’da açıklanacak. Aynı tarihte aralarında yabancı özel okulların da olduğu özel liseler taban puanlarını açıklamaya başlayacak ve tercih süreci de başlayacak.

 

Sizlerden sık gelen bir soru var. Bazı öğrencilerin kimlik kartlarında fotoğraflarının olmadığını ve bunun sınava girişte bir sorun yaratıp yaratmayacağını soruyorsunuz. Biliyorsunuz ki, geçerli kimlik kartı ve fotoğraflı sınava giriş belgesi olmayan sınava giremez.

 

BU İKİ BELGE ŞART

Öncelikle sınava giriş belgesinden söz edelim; bu belge 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamda yayımlanacak. Okul müdürleri bu belgeyi alacak, mühürleyecek, onaylayacak ve öğrenciye verecek. Bu belgede yani sınava giriş belgesinde  öğrencinin fotoğrafı, kimlik bilgileri, sınava gireceği okul, salon ve sıra bilgileri olacak. Bu belge mutlaka öğrencinin yanında olacak.

Bir başka belge de işte sizin sorduğunuz geçerli kimlik belgesi. Geçerli kimlik belgesi  dediğimizde TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportan söz ediyoruz. Bazı nüfus kağıtlarında öğrencilerin fotoğrafları yok. Bu zamana kadar fotoğrafsız kimlik kartı sorun olmuyordu. Bu yıl da olmayacak. Olmayacağını soranlara söylüyordum ama bir kez daha kontrolünü yapıp, tekrar Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) sordum. Geçerli olması kaydıyla kimlik kartının fotoğrafsız olması sorun yaratmayacak. Kimlik kartında fotoğrafı olmayan öğrenciler de sınava girecek.

22-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş