Arama sonuçları

2024 YKS: Yurtdışında üniversite okuyacaklar için başvuruda son gün

2024 YKS: Yurtdışında üniversite okuyacaklar için başvuruda son gün

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bu yıldan itibaren yurt dışı yükseköğretim kurumlarına kayıtta Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanı gerektiğine ilişkin karar almıştı. YÖK'ün aldığı bu karara göre lise eğitimlerini Türkiye’de tamamlayan ancak yurt dışında lisans eğitimi görmek isteyen öğrenciler arasından 15 Mart’tan sonra kayıt yaptıranların, mezuniyet sonrası denklik alabilmesi için YKS’ye girmiş olması şartı getirildi.

YKS GEÇ BAŞVURULARI İÇİN BUGÜN SON GÜN

Ancak YKS için ilk başvurular 26 Şubat 2024 pazartesi günü tamamlanmıştı. Ardından geç başvurular 5-7 Mart 2024 tarihlerin arasında alınmıştı. Yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere denklik alabilmeleri için YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması açısından ikinci geç başvuru dönemi açıldı.

YKS sınavına başvuru yapmak isteyen öğrenciler başvurularını 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapmaya başladı. YKS geç başvuruları için bugün son gün, YKS'ye başvuru yapmak isteyen adaylar bugün saat 23.59'a kadar YKS başvurusunu tamamlayabilecek.

28-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş