Arama sonuçları

AK Parti'li Karahocagil: 2023'te 3 uluslararası meslek lisesinin daha kurulması hedefleniyor

AK Parti'li Karahocagil: 2023'te 3 uluslararası meslek lisesinin daha kurulması hedefleniyor

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, bu yıl 3 uluslararası meslek lisesinin daha kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2023'te çırak ve kalfa sayısını 1 milyon 500 bine çıkarma hedefini gerçekleştireceklerini belirtti.

İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Konya ve Ordu'da 7 uluslararası meslek lisesi kurulduğunu, bu okullara ilk kez Balkan ülkelerinden öğrenci alındığını anlatan Karahocagil, "2023 yılında 3 uluslararası meslek lisesinin daha kurulması hedeflenmiştir. Böylece mesleki eğitimdeuluslararası okul sayısı artırılacaktır" diye konuştu.

Karahocagil, Türkiye'nin eğitim tarihinin, AK Parti hükümeti öncesi ve sonrası olarak adlandırılacağını belirterek, partisinin iktidarları öncesinde kitap ve okul ihtiyaçlarının karşılanmasında yaşanan sıkıntıları anlattı. Karahocagil, "Şimdi öyle mi? MEB tarafından okulun ilk günü kitaplar, çocuklara dağıtılmak üzere okullara gönderiliyor, gittikleri ilk gün ücretsiz olarak tüm kitaplar çocuklarımıza dağıtılıyor" ifadelerini kullandı.

Ücretsiz yemek desteğinden yararlanan öğrenci sayısının 5 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini dile getiren Karahocagil, şunları kaydetti: 

"AK Parti hükümeti yere sağlam basan, verdiği sözü gerçekleştirmek üzere programlanmış, vatandaşlarının her birinin iyilik halini ve refahını düşünerek çalışan ve sonuçlarını ortaya koyan bir hükümettir. Aynı kararlılık ve inançla yolumuza devam edeceğiz."

18-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş