Arama sonuçları

İstanbul'da 28 'Köy Yaşam Merkezi' açıldı

İstanbul'da 28 'Köy Yaşam Merkezi' açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında, İstanbul'da kullanılmayan 28 köy okulu yenilenerek yenideneğitim öğretime kazandırıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kullanılmayan köy okulu binaları ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa ve bilim okulu gibi farklı alanlarda hizmet veren atölyelere, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

KULLANILMAYAN KÖY OKULLARI

Kullanılmayan köy okullarının onarımının yapılarak kısa sürede tekrar köylere kazandırıldığı projenin hayata geçmesiyle birlikte İstanbul'da da birçok köy okulu yaşam merkezine dönüştürüldü ve yeniden faaliyete geçirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İstanbul'da bu sürecin ilk olarak Çatalca'da yeniden eğitim-öğretime kazandırılan "Çatalca Arif Nihat Asya Köy Yaşam Merkezi" adlı merkezle başladığını ifade etti.

Geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi gören bu merkezleri kent geneline yayarak birçok ilçede açılış çalışmalarının devam ettiğini belirten Yazıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Köy Yaşam Merkezleri Milli Eğitim Bakanlığı'mızın çok önemle özel olarak ele aldığı bir çalışma. Bu kapsamda İstanbul'da vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın olduğu her yerde köy yaşam merkezlerinin yeni ünitelerle ilişkilendirilmesi üzerinde çalışmalar yaptık. Bakanlığımızın koordinasyonunda İstanbul'umuzda da 28 Köy Yaşam Merkezi hayata geçti. Köy Yaşam Merkezleri bu bağlamda bence çok önemli bir değer. Çünkü hem köydeki doğal mirası kuşaktan kuşağa aktarmaya çok önemli bir vesile olacak hem de ihtiyaç doğrultusunda okul öncesi, ilkokul ya da halk eğitim merkezi dersliği veya bunu destekleyecek, gençlerimizin kamp yapabilecekleri alanlar, doğa atölyeleri ve köy yaşamıyla örtüşebilecek alanlar oluşturuluyor."

Yazıcı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında da tüm ilçelerde bu merkezlerin açılması ve aktif olarak hayata geçirilmesiyle ilgili çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

10-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş