Arama sonuçları

Akrandan akrana ‘kodlama’ desteği

Akrandan akrana ‘kodlama’ desteği

42 öğrencinin eğitmen, 270 öğrencinin katılımcı olarak yer aldığı ve bu yıl öğretmenlerinin rehberliğinde Hisar Okulları öğrencileri tarafından 10 kez düzenlenen Hisar Kodlama Zirvesi (Hisar Coding Summit) son buldu. Etkinliğe ilk kez ortaokul 7. sınıflar,  lise hazırlık ve 9. Sınıflar da katıldı. 

Etkinlikte, bilişimsel düşünme, programlama, kuantum bilişim, siber güvenlik, yapay zeka ve makine öğrenmesi gibi bilgisayar bilimleri alanında birçok farklı başlığın yanı sıra tasarım odaklı düşünme ve girişimcilik gibi konuları da kapsayan 17 farklı atölye düzenlendi. 

NELER YAPTILAR?

Bu yıl "İnovasyonun Etkisi" temasıyla bir araya gelen öğrencilerin gerçekleştirdiği atölye çalışmaları kapsamında, Java ile yaratıcı hesap makinesi yapımı, SwiftUI ile sanat üretimi atölyesi, kuantum bilişim ile yazı tura, çocuklar için makine öğrenimi gibi yeni çağın becerileri arasında giderek önem kazanan alanlarda pek çok farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.  

Java, SwiftUI, Kuantum Bilişimi, Yapay Zekâ, Python, Unity 2D, Fusion360, HTML&CSS ve Javascript başlıklarında 17 ayrı atölyeye katılan öğrenciler kendi yaş gruplarıyla atölye deneyimi yaşarken bir diğer taraftan da ilgi duydukları atölyelerde kendi tasarımlarını yaptılar. 

KARİYERLERİNE YÖN VERECEK

Hisar Okulları Bilişim Stratejileri Merkezi Koordinatörü Dilara Vardar teknolojideki yenilikler ve yapay zeka uygulamalarının hızla gelişmesiyle heyecan veren yeni bir çağın eşiğinde bulunulduğunu söyledi. Vardar, toplumsal kalkınmanın da en önemli unsurlarından biri olan teknolojiyi anlama ve geliştirme becerilerinin gençlerin tüm dünyada kariyerlerine yön verecek şekilde önem taşıdığına değinerek, şöyle dedi:

 “Eğitim basamaklarında öğrenilen bilgiyi bir başkasına öğretebilmek o bilginin kavrandığının en önemli göstergesidir.Hisar Okulları’nda bu yıl 10. kez düzenlediğimiz Kodlama Zirvesi’nde 42 öğrencimiz 270 akranına eğitim vererek, öğrenme basamağının en üst seviyesine ulaştıklarını kanıtladılar. Bu etkinliğin gelenekselleşmesi ve katılımcılar tarafından her yıl merakla beklenmesi bizi sevindiriyor, her yıl içeriğini geliştirmek ve ‘Açık Kaynak’ yaklaşımımız kapsamında eriştiğimiz öğrenci sayısını yükseltmek için çalışmalar yapıyoruz.”

27-12-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş