Arama sonuçları

Akşener: Özel okullar ciddi bir krizle karşı karşıya

Akşener: Özel okullar ciddi bir krizle karşı karşıya

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen eğitim-öğretim yılında bin 100 özel okulun yaşadıkları mali kriz sebebiyle kapandığını dile getirdi.

Akşener, yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrenciye hizmet eden, 400 bin öğretmen için istihdam oluşturan ve aileleriyle birlikte 1 milyon 600 bin kişinin geçimini sağlayan özel okulların ciddi mali krizle karşı karşıya kaldığını anlattı.

Geçen eğitim-öğretim yılında bin 100 özel okulun yaşadıkları mali kriz sebebiyle kapandığını dile getiren Akşener, "Bu durumdan en çok etkilenenler o okullarda çalışan öğretmenlerimiz oldu. AK Parti iktidarı yüzünden hayatı atanamama kaygısıyla geçen, birikimi saçma sapan politikalarla harcanan, mesleği de inatla itibarsızlaştırılan öğretmenlerimiz bu sefer de yine iktidarın beceriksizliği yüzünden işsizliğe mahkum edildi" dedi.

Akşener, bu sorunu çözmek için kanun teklifi verdiklerini, teklifin hayata geçmesi durumunda devletin özel okul öğretmenlerinden aldığı SGK primi ve vergilerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağını aktardı.

11-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş