Arama sonuçları

Bakan Özer: Bu yüzyılın şekillendirilmesindeki en önemli etki eğitimdir

Bakan Özer: Bu yüzyılın şekillendirilmesindeki en önemli etki eğitimdir

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Azerbaycan'da, Bakü Türk Anadolu Lisesi ve Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Uluslararası Maarif Okullarını ziyaret etti. Özer, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Bakü Türk Anadolu Lisesi'nde öğretmenlerle bir araya geldi.

Azerbaycan'a yurt dışı olarak bakmadıklarını dile getiren Özer, şöyle konuştu:

İLİŞKİLER GELİŞECEK

"Azerbaycan bizim için 'bir millet iki devlet'in tecessüm ettiği ve birlikte tarihi şekillendirme görevini üstlenen iki ülke olarak değerlendiriyoruz. Onun için Azerbaycan'a tüm ekibimizle geldik. İlişkilerimizi çok daha güçlendirerek yolumuzda ilerleyeceğiz. Bu ziyaret çok güçlü bir işbirliğinin dönüm noktası olacaktır. Biz de bakanlık olarak her türlü desteği vererek ilişkilerimizi çok daha iyi noktaya taşıyacağız. İnanıyorum ki yeni yüzyıl 'Türk Yüzyılı' olacaktır. Bu yüzyılın şekillendirilmesindeki en önemli etki eğitimdir. Onun için eğitimle ilgili tüm deneyimlerimizi paylaşarak Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerini çok daha iyi noktaya taşıyacağız. İki ülke sadece bölgesinde değil dünyada sözü dinlenen, sadece ekonomik başarılarıyla gündeme gelen değil, merhametiyle, mazlumların yanında yer almayla, barışla dünyaya şekil veren iki ülke olacaktır."

 Özer'in öğretmenlere tablet hediye ettiği ziyarette, Bakü Türk Okulları Müdürü Nurullah Yazıcı sunum yaptı, öğrenciler halk dansları gösterisi sundu.

TMV Uluslararası Maarif Okulları'nı da ziyaret eden Özer, okul yöneticilerinden bilgi aldı, öğretmenlerle bir araya geldi.

31-01-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş