Arama sonuçları

Bakan Tekin: Gelin topyekun bir seferberlik ilan edelim

Bakan Tekin: Gelin topyekun bir seferberlik ilan edelim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenler Belediyesi'nce geri dönüşümden elde edilen gelirle üretilen defterlerin dağıtımı dolayısıyla Şehit Emrah Sağaz İlkokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Tekin, yaptığı konuşmada, program davetini aldığında etkinliğin belediye bütçesinden alınan defterlerin öğrencilere dağıtımı şeklinde olacağını düşündüğünü ama uygulamanın detaylarını öğrendiğinde çok şaşırdığını dile getirdi.

TOPYEKUN BİR SEFERBERLİK İLAN EDELİM

Eğitimin ağır bir yük olduğunu, bu yükün altından da tek başına Bakanlık, öğretmenler ve idarecilerin kalkamayacağını kaydeden Tekin, "Ben diyorum ki: 'Gelin, ebeveynlerden başlayalım, sivil toplum örgütlerinden belediyelere topyekun bir seferberlik ilan edelim. Hepimiz yapabileceklerimizi yapalım, elimizi taşın altına sokalım.' diyorum. Aslında bu projenin bugün burada gördüğüm kısmı Esenler Belediyesi'nin bizim bu çağrımıza kulak vermiş canlı bir örneği."

BU TÜR PROJELERE AÇIĞIZ

Tekin, geri dönüşüm projesinin bütün belediyelere, sivil toplum örgütlerine ve kamu kurumlarına örnek olmasını temenni ederek, Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu tip projelere açık olduklarını vurguladı.

Geri dönüşüm projesinin üç başlığının olduğunu belirten Tekin, şöyle dedi: "Bunlardan bir tanesi, ahlaki ve insani olarak atıklarımızla dünyayı kirletmeye, gelecek kuşakların sağlıklarını, yaşamlarını ellerinden almaya hakkımız yok. Bu projeyle bu anlamda bir duyarlılık oluşturmuş oluyoruz. İkincisi, ekonomik boyutu. Buradan bir döngü, bir kazanç elde edilmiş ve o da Esenler halkıyla, Esenler'deki genç kardeşlerimizle paylaştırılmış. Bu da oldukça güzel bir boyutu. Dikkat çeken konu ise pedagojik boyutu. Çocuklarımıza bu dünyanın sadece bize ait olmadığını, atalarımızdan, dedelerimizden miras kaldığını ve bizim de aynı şekilde gelecek kuşaklara miras bırakmamız gerektiğini yaşayarak, görerek, uygulayarak öğreten bir proje. Dolayısıyla bu üç boyutundan dolayı da ben projeyi uygulayan, akıl eden kişileri tebrik ediyorum."

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ilçede bir günde yaklaşık 400 ton çöp topladıklarını ve bunun yüzde 10'unu geri dönüştürdüklerini söyledi.

Göksu, " Esenler'de yaklaşık 85 bin öğrencimiz var. Bu 85 bin öğrencimizin bütün defter ihtiyaçlarını buradan karşılıyoruz" dedi. Göksu, "Kitaplar Hükümetimizden, Defterler Belediyemizden" sloganıyla gelenekselleşen proje kapsamında 14 yılda toplam 7 milyon defter üretildiğini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Göksu, üretilen 7 milyonuncu defteri, Bakan Tekin ve beraberinde sahneye çıkan iki öğrenciye takdim etti.

15-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş