Arama sonuçları

Bakan Tekin okul arazisi konusunda belediyelerden destek istedi

Bakan Tekin okul arazisi konusunda belediyelerden destek istedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, vefat eden iş insanı Erhan Dedeoğlu'nun bağışlarıyla Güngören'de yapılan Erhan Dedeoğlu Anadolu Lisesinin açılış törenine katıldı.Eğitim öğretimde hayırseverlerin verdiği desteklerin önemine vurgu yapan Tekin, şöyle dedi:

"Sadece 2023 yılının Haziran ayından itibaren 3 binin üzerinde derslik protokolü yaptık. Bunlar,inşallah, önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçmiş olacak. Bu işlere gerçekten gönül vermiş bir milletiz. Önemini kavramış bir milletiz. Bu anlamda milletimize tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e de teşekkür eden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

BELEDİYE BAŞKANLARININ DESTEĞİ

 "Devlet okul yapmak istediği zaman önümüze çıkan en ciddi problemlerden biri, okul yapacak arazi temini konusudur. Yatırım bütçesine koyduğumuz, nakdini ayırdığımız, üç beş yıl beklediği hâlde yer bulunamadığı, arazi oluşturulamadığı için, Türkiye genelinde iptal etmek zorunda olduğumuz çok sayıda yatırımımız var. Bu anlamda belediye başkanlarımızın bizimle hareket etmesi, bize destek olmasını gerçekten önemsiyorum. Eğer belediye başkanlarımız bize arazi temini konusunda yardımcı olmazsa bu okul inşaatlarını hayırseverimiz de yapamazdı. Devlet olarak biz de yapamazdık."

24-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş