Arama sonuçları

Bakan Tekin: Biz 60 kişilik sınıflarda okurduk, kitaplarımıza birinci yarıyılın sonunda ulaşırdık

Bakan Tekin: Biz 60 kişilik sınıflarda okurduk, kitaplarımıza birinci yarıyılın sonunda ulaşırdık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf  Tekin, Eyüpsultan'da Özdemir ailesinin bağışlarıyla yapılan Hüsnü Özdemir İmam Hatip Ortaokulu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Tekin, göreve başladığı günden beri sadece hayırseverler tarafından yaptırılan okulların açılışına katıldığını, amacının hayır sahiplerine teşekkür edip destekte bulunmak olduğunu söyledi.

DEVRİM YAPMIŞLAR DERLER

Türkiye'de eğitim öğretim imkanları açısından önemli mesafeler katedildiğini dile getiren Tekin şöyle dedi: "2002 verileriyle 2024 yılının verilerini karşılaştırdığımızda, bunu dünyanın herhangi bir ülkesindeki veriler diye karşımıza getirsek 'Adamlar eğitimde devrim yapmışlar' deriz. Şu an Türkiye'de derslik başına düşen öğrenci sayısı ile öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle dünyanın en iyi ülkeleri kategorisindeyiz. Bizim çocukluğumuzda 60 kişilik sınıflarda okurduk. Ders kitabımız için şehirdeki tek kitap kırtasiye dükkanına giderdik, parasını verirdik ama kitapların ne zaman geleceğini bilmezdik. Genellikle kitaplarımızın tamamına birinci yarı yılın sonunda ulaşırdık."

BELEDİYE BAŞKANI DAVA AÇIYOR

Tekin, öğrencilerin kitapların devlet tarafından temin edildiğini hatırlatarak, eğitim ve öğretim döneminde okullarda yılda yaklaşık 200 milyon kitap dağıtıldığını anlattı. Yeni okulların yapımında yerel yönetimlerle işbirliğinin kendileri için hayati önem taşıdığını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu: "Ben daha önce Bakanlıkta müsteşar olarak görev yaptım. Yatırım bütçesi yapıyoruz, paramız var, okul yapacağız. Belediye başkanı bize okul yapacak arazi üretemiyor, üretmiyor. Belediye başkanı arazinin mülkiyetiyle ilgili bakanlığa dava açıyor, inşaatı durduruyor, yürütmeyi durdurma kararı aldırıyor. Okul yarım kalıyor."

Okul yapımına katkı veren belediyelere teşekkür eden Tekin, "Yerel seçimler yaklaşıyor, okul ihtiyaçlarımızda yerel yöneticilerin bizimle beraber çalışması arasında böyle bir ilişki var. Bunu da sizlerle paylaşmış olayım" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül de son 30 yılda İstanbul'da hayırseverler tarafından yılda ortalama 12 okul yapıldığını anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde kentteki okulların tamamının elden geçirildiğini kaydeden Gül, "Okullarımız depreme dayanıklı hale geldi. Dolayısıyla evlatlarımızı okula gönderirken hiç kimse 'Acaba okul sağlam mı? Değil mi?' endişesine kapılmadan yavrularını gönderiyor" dedi.

Gül, son 8 ayda 34 hayırseverle protokol yaptıklarını belirterek, amaçlarının 30 yılda yapılan kadar okulu İstanbul'a kazandırmak olduğunu dile getirdi.

24-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş