Arama sonuçları

Bakırçay Üniversitesi adrese teslim ilanı tekrar yayınladı

Bakırçay Üniversitesi adrese teslim ilanı tekrar yayınladı

Bakırçay Üniversitesi adrese teslim ilanı tekrar yayınladı. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra 667 sayılı KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi 27 Haziran 2020 tarihinde akademik bir ilan yayımlamıştı. Tartışmalı ilan, dört ay sonra değiştirildi ve Resmi Gazete'de tekrar yayımlandı. Yayımlanan öğretim üyesi ilanının açıklaması ise kişiye özel ilan iddialarını güçlendirirken, ilanda aranan özelliklerin tek bir akademisyeni işaret ettiği ortaya çıkmıştı.

BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ADRESE TESLİM İLANI TEKRAR YAYINLADI

Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi’nin Tarih Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilimdalı’nda Dr. Öğretim Üyesi kadrosu için verilen ilanda aranan özellikler kısmında “Anma törenleri, Türk otomobil tarihi, Türkiye’deki siyasi partiler ve liderleri ile basında darbeler konularında çalışmalar yapmış olmak” şartı aranmıştı.

Türkiye’de bu özellikleri karşılayan yalnızca bir kişi olması ise asıl dikkat çeken nokta olmuştu. Dr. Öğr. Üyesi olan S.A. bu konularda çalışma yapan tek kişi. S.A.’nın, anma törenleri hakkında “İsmet İnönü’nün Vefatı ve Yankıları”, Türk otomobil tarihi hakkında, “Bir Devrin Hikâyesi: Devrim Arabaları” ve Türkiye’deki siyasi partiler ve liderleri ile basında darbeler hakkında ise, “27 Mayıs 1960 Askerî Darbesi’nin Erzincan Basınına Yansımaları”, “Celal Bayar’ın Kayseri Cezaevi’nden Tahliyelerinin Basına Yansımaları” ve “27 Mayıs Sürecinde Havadis Gazetesi” başlıklı çalışmaları bulunuyor.

Tepki çeken ilandan dört ay sonra Bakırçay Üniversitesi'nin Tarih Bölümü için tekrar verdiği ilandaki özel şartların değiştirildiği gördülü. Önceki şartların genişletilerek "Doktorasını Türkiye Cumhuriyeti Tarihi üzerine yapmış olmak, çok partili dönem sonrası siyaset ve darbeler ile ilgili çalışmaları bulunmak" şartlarının getirilmesi, ilanın tekrar S.A. için verilip verilmediğiyle ilgili soru işaretlerine yol açtı.

18-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş