Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen sayısı 1,2 milyona yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen sayısı 1,2 milyona yükseldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan parti genel merkezindeki 152. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, hükümete geldikleri günden beri önceliklerin en başına eğitimi koyduklarını anımsatarak bunun sebebini, "Türkiye'nin tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlesini hedefine ulaştırması ancak eğitimle mümkün olabilirdi" şeklinde ifade etti.

Salgın döneminde de bu önceliklerinden taviz vermediklerini vurgulayan Erdoğan, bu yılın ilk dönemini hiç ara vermeden yüz yüze eğitimle tamamladıklarını söyledi. Erdoğan, iki haftalık yarı yıl tatili bitiminde de aynı kararlılıkla ve tüm önlemlere uyarak yüz yüze eğitime devam ettiklerini kaydetti.

Eğitimin lokomotifi olan öğretmenleri de ihmal etmediklerini belirten Erdoğan, Türkiye'nin 2000'li yıllarda 500 binlerde olan öğretmen sayısını 1,2 milyona yükselttiğini bildirdi.

Uzun yılların özlemi olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çıkardıklarını, aralık ayının son haftasında 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda 3 önemli değişiklik yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mesleki eğitim merkezlerine devam eden öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin yüzde 30'u kadar ücreti artık biz ödüyoruz. Aynı şekilde üçüncü yılın sonunda kalfaların aldıkları ücreti de asgari ücretin yarısına çıkartarak iyileştirdik. Bu düzenlemelerin ardından mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayısı 159 binden 335 bine yükseldi. İnşallah yıl sonuna kadar bu sayıyı 1 milyona çıkaracağız. Böylece hem mesleki eğitim üzerinden istihdamı artıracağız hem de 28 Şubat katsayı uygulamasının mirası olan 'Aradığım elemanı bulamıyorum' sözünü tarihin çöplüğüne atacağız."

"24 MİLYON YARDIMCI KAYNAK ÖĞRENCİLERE ULAŞTI"

Okulları kütüphanelerle zenginleştirdiklerini ve zenginleştireceklerini vurgulayan Erdoğan, bu kapsamda iki ay gibi kısa sürede kütüphanesi olmayan 16 bin 361 okula kütüphane yaptıklarını, kütüphanelerdeki kitap sayısını da 28 milyondan 50 milyona çıkardıklarını söyledi.

Erdoğan, yıllardan beri şikayet edilen yardımcı kaynak sorununu da çözdüklerini dile getirerek "Bakanlığımız yardımcı kaynak kitapları da tüm öğrencilerimize ücretsiz ulaştırıyor. Son 3 ayda yaklaşık 24 milyon yardımcı kaynak kitabı öğrencilerimize dağıtarak, ailelerimiz üzerindeki bir maddi külfeti daha kaldırmış olduk" dedi.

Yakında "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi"ni başlatacaklarına işaret eden Erdoğan, "Bütçesi 3 milyar lira olan bu proje kendi kapsamında 10 bin ilkokul ve ortaokulun altyapısını laboratuvarlarıyla, atölyeleriyle baştan sona güncelleyeceğiz. Amacımız çocuklarımızın Teknofest gençliği yolculuğuna çok daha donanımlı bir şekilde çıkmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer alanlarla birlikte eğitimde yapılan tüm bu çalışmaların vatandaşlara en güzel şekilde anlatılması ve aktarılmasını istedi.

17-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş