Arama sonuçları

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müfretat taslağı için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müfretat taslağı için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.  Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) askıya çıkarılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adını taşıyan ve eğitimcilerden sivil toplum örgütlerine kadar eleştirilere neden olan yeni müfredat ile ilgili de açıklama yaptı.

YENİ MÜFREDAT AÇIKLAMASI

Erdoğan, yeni müfredat taslağıyla ilgili şöyle dedi:

"Bakanlığımızın kamuoyunun inceleme ve önerilerine açtığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, inşallah evlatlarımızın geleceğe çok daha donanımlı, erdemli, başarılı ve şuurlu bir şekilde hazırlanmasını sağlayacaktır. Tek tipçi, yasakçı, formatlayıcı, katı ideolojik eğitim anlayışı yerine eğitim modelimizi, soran, sorgulayan, sanata, bilime, spora, edebiyata önem veren milli ve manevi değerleri kuşanmış bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle zaman zaman güncellenmemiz, güçlendirilmemiz temel bir ihtiyaçtır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim sistemimizin niteliğini her açıdan yükselteceğine inanıyoruz. Bakanlığımızın web sayfasından teklif ve kıymetli fikirlerini bize ileten 57 bini aşkın kurum, kuruluş ve kişiye gönülden teşekkür ediyorum."

ÖĞRETMEN ATAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanöğretmen atamalarına ilişkin de şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır."

06-05-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş