Arama sonuçları

Devamsızlık en çok imam hatip ve meslek liselerinde yaşanıyor

Devamsızlık en çok imam hatip ve meslek liselerinde yaşanıyor

Öğrenci devamsızlığının okul türlerine göre dağılımı dikkat çekti. En fazla devamsızlık yapılan okullar dini ve mesleki eğitim veren okullarda yaşandı. BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, eğitime ayrılan payın büyük bölümü dini ve mesleki eğitim için kullanırken imam hatiplerin sayısı ihtiyacın çok üzerinde. Velilerin ve öğrencilerin tercihleri dikkate alınmadan kurgulanan politikalar, mesleki ve teknik eğitim okullarının sayısında da artış yaşanmasına neden oluyor.

Ortaöğretimde 20 gün ve üzerinde devamsızlık yapan öğrencilerin en yüksek olduğu okul türleri imam hatipler ve meslek liseleri oldu. Meslek liselerinde 20 gün ve üzerinde devamsızlık yapan öğrencilerin oranı yüzde 46,6 olarak belirlenirken imam hatiplerde yüzde 29,3 olarak saptandı.

DEVAMSIZLIK NASIL ÖNLENECEK?
 

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı, devamsızlık sorununun çözümü için bir yol haritası da belirledi. Bu kapsamda mesleki ve teknik liselerdeki devamsız öğrencilerin oranının önümüzdeki yıl yüzde 42’ye düşürülmesi hedeflendi. Aynı dönemde imam hatip liseleri için belirlenen oran ise yüzde 28,5.

Din öğretimi okulları ile mesleki ve teknik eğitim okulları için geçen yıl ocak ila haziran ayları arasında toplam 45 milyar 135 milyon 804 bin TL harcama yapıldı.

21-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş