Arama sonuçları

Erasmus öğrencileri: Hibe düşürülünce hayallerinden vazgeçtiler

Erasmus öğrencileri: Hibe düşürülünce hayallerinden vazgeçtiler

Avrupa’daki üniversitelerin karşılıklı öğrenci değişimini sağlayan Erasmus programına verilen hibe miktarının düşürülmesi Ege Üniversitesi öğrencilerini de mağdur etti. BirGün'den Gözde Koç'un haberine göre, Ege Üniversitesi’nin hibe miktarının azaltıldığına ilişkin duyurusunun ardından öğrencilerin, kısılan bütçe hakkındaki tepkisi sürüyor.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Ege Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre 2021-2022 proje döneminde Erasmus+ hareketliliğinden faydalanacak olan öğrencilere 3 ay 15 günlük hibe ödemesi yapılacak.

Erasmus’la İtalya’ya gideceğini fakat hibenin düşürülmesiyle birlikte çıkmaza düştüğünü söyleyen Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Ulaş Serkan Sönmez, İtalya’da yurt veya ev kirasının yaklaşık 300 avro olduğunu söyledi. Sönmez, şöyle dedi: 

“Hibe parası tamamen konaklama masrafıma yetecek. Barınma harici harcamalar konusunda kafa karışıklığı yaşıyorum. Ne yapacağım konusunda henüz bir fikrim yok. Türk Lirası biriktirsem bile İtalya’daki harcamalarımda büyük sorunlar yaşayacağım. Çok sayıda arkadaşım hibe miktarının düşürülmesi nedeniyle Erasmus’a gitmekten vazgeçti. Büyük emeklerle kazandık, hayallerimizi elimizden alıyorlar.”

HİBEYE GÜVENDİK

Ege Üniversitesi öğrencileri Erasmus’a gönderilen öğrenci sayısının yarıdan fazla düşürüldüğünü söyleyerek, şunları anlattı: “Koordinatörlüğe mail attığımızda hocamız ‘Geçen yıllarda bölümümüz için 60 bin-70 bin avro bütçemiz varken bu sene 45 bin avro bütçemiz var. Bu yüzden asil öğrenci sayısının azaltmak zorunda kaldık’ dedi. Her şey için çok geç oldu tabi ki. Rektörlüğün bu durumu ele alıp öğrencilerin en az mağdur olacağı şekilde çözmesi gerekiyor. Tüm sene boyunca Erasmus için ortalamamı yüksek tutmaya çalıştım ve sonuçları açıklandıktan sonra kontenjan düşüşünden haberdar olduğum için gerçekten çok üzüldüm. Bu sene ki imkanım da elimden alınmış oldu. Öğrenciler, hibeye güvenerek gidiyor, herkesin durumu yok ki. Devletin öğrencilere hibelerini vermesi gerektiğini düşünüyorum.”

04-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş