Arama sonuçları

'Gerçek gibi' sınavlara Milli Eğitim'den engel geldi

'Gerçek gibi' sınavlara Milli Eğitim'den engel geldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise ve üniversiteye giriş sınavlarının gerçeğini aratmayacak “simülasyon”unu düzenleyen kurumlarla ilgili bir adım attı. Milliyet’ten Ozan Ömer Kadüker’in haberine göre, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nden illere gönderilen yazıda izin almadan ruhsatsız bir şekilde üniversitelerin eğitim ortamları kullanılarak sınav yapılmasının yasal olmadığı belirtildi.

SINAVLARA UYARI GELDİ

Mevzuata aykırı sınav yapan kurumların tespiti halinde gerekli idari işlemlerin başlatılacağını duyuran MEB, üniversitelere de dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.  

Sınavlar, giriş kağıdı basılmasından güvenlik aramasına kadar her anlamda öğrencilere adeta gerçek sınav deneyimi yaşatıyordu. Kararın ardından bazı üniversiteler, kampüslerinde düzenlenecek sınavları iptal etmeye başladı. Konuyla ilgili bilgi veren bir üniversite yetkilisi, yaptırımla karşılaşmamak için sınav uygulamasından vazgeçeceklerini söyledi. Bir yayınevi yetkilisi ise “Mayısta Türkiye geneli sınav düzenleyecektik. Başvurumuzu yaptık, izin alırsak sınavı yapacağız” dedi.

15-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş