Arama sonuçları

İlk yapay zeka zirvesi yapılıyor: Neler konuşulacak?

İlk yapay zeka zirvesi yapılıyor: Neler konuşulacak?

İngiltere, yapay zeka güvenliği alanında dünyada düzenlenecek ilk zirveye, kasımda ev sahipliği yapacak. İngiltere Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi, 1-2 Kasım tarihlerinde, Nazi Almanyası'nın şifrelerinin çözüldüğü ve bilgisayar biliminin kurulduğu yer kabul edilen Bletchley Park'ta düzenlenecek.

Bu alanda dünyadaki ilk zirve olma özelliği taşıyan etkinlikte, yapay zekanın riskleri, uluslararası alanda koordine eylemler, yapay zeka modelleri, ekonomik büyümeye etki, bilimsel ilerlemeyi teşvik ve yapay zekanın kamu yararına kullanımı gibi konular ele alınacak.

GÜVENLİK RİSKLERİ KONUŞULACAK

Yapay zekanın sorumlu kullanılmadığı takdirde taşıdığı potansiyel güvenlik risklerinin de masaya yatırılacağı etkinlikle ilgili açıklamada, Başbakan Rishi Sunak ve ilgili bakanların değerlendirmelerine de yer verildi. Sunak açıklamasında, İngiltere'nin geleceğin teknolojilerinin tartışılabileceği en ideal yer olduğunu belirterek şöyle dedi: "Yapay zekanın olağanüstü fırsatlarını tam kavramak için önümüzdeki yıllarda güvenli bir şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla riskleri belirlemeli ve bunlarla mücadele etmeliyiz."

04-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş