Arama sonuçları

İtalya'dan 'Gençler Ödülü' İtalyan Lisesi öğrencisi Arda’ya geldi

İtalya'dan 'Gençler Ödülü' İtalyan Lisesi öğrencisi Arda’ya geldi

İtalya’dan ödül, özel İtalyan Lisesi’ne geldi. Her yıl İtalya’da yayımlanmış, çağdaş İtalyan edebiyatından bir kitaba verilen en saygın ödüllerden biri olarak kabul edilen Strega Ödülü (Premio Strega) sahiplerini buldu. 2023 yılı Strega Gençler Ödülü, En İyi Kitap İnceleme Yazısı dalında, BPER Bankası burs ödülünü İstanbul, İtalyan Devlet Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Hasan Arda Fenerci kazandı. 

BELLONCI VAKFI DÜZENLİYOR

Ödülün organizasyonu her yıl Roma, Bellonci Vakfı tarafından yürütülüyor ve okullarda ödül jürisinin bir parçası olması için teşvik ediliyor. Yurt içindeki ve yurtdışındaki İtalyan okullarından en fazla 100 okulun katılımını öngören gençlik jürisi başvuran okullar arasından seçim sonucu oluşuyor. Jüri olarak seçilen okulun öğrenci grubu iki aylık bir süre içinde aday kitapları okuyor ve değenlendirme yapıyor.

Bu değerlendirmeler sonucunda İtalyan Devlet Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Hasan Arda Fenerci 2023 yılı Strega Gençler Ödülü, En İyi Kitap İnceleme Yazısı dalında, BPER Bankası burs ödülünü kazandı. İlki 1947 yılında verilen ödülü kazananlar arasında, Cesare Pavese, Umberto Eco, Dino Buzzati,  Claudio Magris gibi İtalyan edebiyatının önde gelen adları yer alıyor. 

12-06-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş