Arama sonuçları

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen atanmalı

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyet'in 100. yılında 100 bin öğretmen atanmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, eğitimin milli olması gerektiğine işaret etti. Kılıçdaroğlu, "Eğer eğitim milli olmaktan çıkarsa, yani Türkiye'nin çağdaş uygarlığı yakalamak için hedeflediği bir eğitim olmazsa Türkiye çağdaşlarından kopacaktır. Osmanlı'nın içinde bulunduğu tablo da maalesef buydu" dedi.

ÇOCUKLARIN BESLENMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Çocukların iyi beslenmesi, iyi ve sorgulayıcı bir eğitim almaları gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Soru sorma yeteneklerini güçlendiren bir eğitim aslında çağdaş bir eğitimdir. Laik bir eğitim, aslında çağdaş bir eğitimdir. Aksi halde eğitim sistemi çökerse bir ülke gelecek açısından ciddi zaaflara uğrayabilir. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız yapacağınız tek şey eğitim sistemini bozmak. Bugün yaşandığımız tablo maalesef bu."

OKUL YEMEĞİ PROJESİ RAFA KALKTI

Bu eğitim-öğretim yılında geçici süreyle okul yemeği projesinin rafa kaldırıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Evlatları okula giden AK Parti ve MHP'ye oy veren annelere soruyorum, çocuğunuzun boğazından tasarruf yapmak bir ülkenin büyümesi ve kalkınması için gerekli mi? 'Boğazından tasarruf yapıyorum' deyip yemeğini kesmek ahlaki midir, değil midir? Bu çocukların beslenme hakkı var. 85 milyon insanın ödediği vergiler, benim ödediğim vergi, yeni doğan çocuğun ödediği vergiyle bizim evlatlarımızın karnı doyarsa buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kim karşı çıkar?"

"BÜTÜN ANNELERE BUNU ŞİKAYET EDİYORUM"

CHP'nin, Plan Bütçe Komisyonunda ve TBMM Genel Kurulunda verdiği, "öğrencilere bir öğünlük yiyecek verilsin" önergesinin AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bütün annelere bunu şikayet ediyorum. Evladının okulda beslenmesi, yemek yemesi için koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu çocuklara bir öğle yemeği veremiyor mu? Tasarruf yapacaksan saraydan yap. Adamların bir eli yağda bir eli balda. Çeteler var devleti kene gibi soyanlar. O kene gibi soyanlardan vergi alırsın yeteri kadar. Senin çocuğunun boğazına çöküp, çocukların boğazından tasarruf yapan bir iktidara oy vermek, devleti felakete sürüklemek demektir."

OKUL SÜTÜ PROJESİ DE YOK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "okul sütü akıl küpü" projesini de kaldırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Bütün annelere söylüyorum, vergi ödeyen 85 milyona sesleniyorum, çocuğunuz okula gitsin veya gitmesin ama bu ülkenin evlatlarına bir sütü, bir öğle yemeğini bile fazla gören bir zihniyete oy vermek, Türkiye'nin geleceğini karartmak demektir."

Kılıçdaroğlu, TÜİK'in verilerine göre, 7 milyon 662 bin 807 çocuğun dengeli beslenmediğini, BM Sürdürülebilir Kalkınma Raporu'na göre de Türkiye'de yetersiz beslenme nedeniyle 1 milyon 251 bin 285 çocuğun bodurluk sorunu yaşadığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim sistemini çağdaşlık ve bilimsellikten çıkararak, ideolojik bir çatışma alanına döndürdüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, Türk eğitim sisteminin son 20 yılda yaşadığı en temel sorunun liyakatsizliğin kurumsallaştırılması olduğunu savundu.

"3 MİLYONU AŞKIN EVLADIMIZ İNTERNETE ERİŞEMİYOR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın şu anda Türkiye'deki en temel sorunların kaynağı konumunda olduğunu öne sürdü.

İNTERNETE ERİŞİMDE SIKINTI

Eğitim hizmetleri ödeneğine değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  "3 milyonu aşkın evladımız internete erişemiyor. 57 bin 340 acil derslik yapılması lazım. 100 bin öğretmenin Cumhuriyet'in 100. yılında 29 Ekim'de atanması lazım. Bu çağrıyı ben bütün anneler, bütün öğretmenler adına, 85 milyon adına yapıyorum. 60 bin kişilik yardımcı hizmet kadrosunun atanması lazım."

GÖSTERMELİK KUTLAMALARI REDDEDİYORUZ

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay da eğitimin sorunlarına değinerek, "Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, yaşayamıyoruz" sloganıyla kasım ayı içerisinde bölge eylemleri yapacaklarını söyledi. Özbay, şöyle konuştu: "24 Kasım'da 'dünyada baş öğretmen unvanlı tek lider olan Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkede Atamızı anıyoruz, göstermelik kutlamalarınızı reddediyoruz, hakkımızı arıyoruz' sloganıyla iş bırakacağız. 25 Kasım'da da büyük Ankara buluşmasını gerçekleştireceğiz."

14-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş