Arama sonuçları

Öğretmen ve öğrenciler depremzedeler için soba üretiyor

Öğretmen ve öğrenciler depremzedeler için soba üretiyor

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde öğretmen ve öğrenciler, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeye gönderilmek üzere soba imal ediyor.

Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Özlem Atik, AA muhabirine, depremin yaralarının bir an önce sarılabilmesi için devlet ve milletin işbirliği içinde, tek yürek olarak hareket ettiğini söyledi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÜRETİYORLAR

Atik, Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan proje kapsamında depremlerden etkilenenlerin ısınma ihtiyacını karşılamak için gönüllülük esasına dayanarak soba üretimine geçtiklerini belirtti.

Metal İşleri Bölümü'nden 5 alan şefi, öğretmenler ve 15 öğrencinin iç ve dış mekanda kullanılabilecek soba imalatına devam ettiğini anlatan Atik, şöyle dedi: "İlk etapta 75 soba üretmeyi planlıyoruz. Gayretli çalışmalarından dolayı arkadaşlarıma, öğrencilerime teşekkür ediyorum. Ürettiğimiz sobalarla depremzede kardeşlerimizin yaralarına merhem olabilirsek ne mutlu bizlere."

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da okulu ziyaret ederek üretim yapan öğretmen ve öğrencilere destekleri dolayısıyla teşekkür etti.

16-02-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş