Arama sonuçları

Okuldaki müdür atamalarında değişiklik yapıldı

Okuldaki müdür atamalarında değişiklik yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) Bağlı “Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de dün yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Yönetmelik’e göre, daha önce yöneticilik görevinde bulunanlardan öğretmen olarak görev yapanlar, yeniden ve ilk defa görevlendirmelerden sonra yapılacak duyuru üzerine yeniden görevlendirilmek üzere başvuruda bulunabilecek. Başvurular, “en az bir yıl yönetici olarak görev yapmış olma” şartıyla, daha önce görev yaptığı yöneticilik ya da daha alt yöneticilik görevleri için yapılabilecek. Başvuruda bulunanların görevlendirilmeleri, Yönetmelik’in yeniden yönetici olarak görevlendirme hükümlerine göre gerçekleştirilecek. İller arası isteğe bağlı olarak yöneticilik görevinden ayrılan yöneticiler, “yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi” kapsamında başvuruda bulunabilecek.

BRANŞ ÖNCELİĞİ GELDİ

Anaokullarında okul öncesi öğretmenlerine, ilkokullarda sınıf öğretmenlerine, imam hatip ortaokullarında ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine müdürlük görevlendirmelerinde öncelik tanınacak. İmam hatip liselerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinden, imam hatip ortaokullarına da imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri arasından müdür olarak görevlendirme yapılabilmesi sağlandı.

Yönetici görevlendirme başvuru sıralaması ise “yeniden görevlendirme”, “ilk defa görevlendirme” ve “yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi” şeklinde sıralandı.

02-03-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş