Arama sonuçları

Servis ücretlerine yüzde 20 zam talebi

Servis ücretlerine yüzde 20 zam talebi

Servis ücretlerine yüzde 20 zam talebi. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, okul servis ücretlerine yüzde 20 zam talep edeceklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 21 Eylül’den itibaren okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini açıklamasının ardından öğrenci servislerinde hazırlıklar başladı. Hazırlıkları anlatan İSAROD Başkanı Hamza Öztürk, “Araçlarımızda dezenfekte aparatlarından, uyulacak 14 kuraldan, araçların her gün dezenfekt edilmesine kadar her konuda biz hazırız. Bunların çalışmalarına aylar önce başladık. İstanbul Valiliği tarafından 120 bin adet maske gönderildi. Bunları okul servislerine dağıtacağız. Çocuklarımız, servis çalışanlarımız sağlıklı kalsınlar diye tedbirlerimizi aldık, hazırlıklarımızı yaptık. Şu anda hazırız” dedi.

‘ALTI AYDIR ÇALIŞMADIK’

Koronavirüs sürecinden etkilendiklerini belirterek yüzde 20 zam talebinde bulunacaklarını söyleyen Öztürk, “Her okul sezonu başında o yılki enflasyonu oranına göre zam yaparız. Geçen yıl en kısa mesafemiz 0-1 kilometre arası 255 lira, ilkokul ortaokul çağı çocuklar için bu ücretin yüzde 35’I kadar hostes paramız vardı. Bu yılki enflasyon rakamının yüzde 11 olduğunu varsayarsak ve 6 aydır çalışmadığımızı göz önünde bulundurduğumuz zaman yüzde 20’ye yakın bir zam olacak gibi düşünüyoruz. Talep edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde alt komisyonda konuştuk ama henüz UKOME’si toplanmadı, kararı verilmedi” ifadelerini kullandı.

17-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş