Arama sonuçları

Siemens Türkiye’den Dijital Endüstri Laboratuvarı

Siemens Türkiye’den Dijital Endüstri Laboratuvarı

Siemens Türkiye ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) önemli bir iş birliğine imza atarak genç yeteneklerin çalışma alanlarını genişletmek amacıyla dijital endüstri, Ar-Ge ve yazılım alanlarındaki laboratuvarı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gülbahçe Kampüsü’nde hizmete açtı.

Laboratuvarın açılışı; Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su Thomas Kolbinger, Siemens Türkiye Dijital Endüstriler Genel Müdürü Kerim Oal, Siemens Türkiye Teknoloji Başkanı Erdem Alptekin, Siemens Türkiye Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Özlem Özkaya, Siemens Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Aslı Kunur, Siemens Türkiye Baş Hukuk Müşaviri Bige Yücel ve İYTE Üst Yönetimi, akademisyenleri, idari personeli ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.  

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİKLERİ

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Siemens Türkiye’nin iş birliği kapsamında laboratuvar açılışının yanı sıra yazılım lisansları ve eğitimleri konusunda da genç yetenekleri desteklediğini belirtti. Gelis, “Tüm yatırım ve çalışmalarımızın yanı sıra genç nesillerin niteliklerini arttırmasına ve ülkemizin ihtiyacı olan yetkin mühendislerin yetiştirilmesine katkı sağlamak için özellikle üniversitelerimizle de anlamlı iş birlikleri gerçekleştiriyoruz. Laboratuvar, mühendislik başta olmak üzere pek çok alanda teorik bilgilerini pratik uygulamalarla desteklemeleri için genç yeteneklerimize çalışma alanı sağlayacak” dedi. 

İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde insanlığın problemlerini öngörebilen ve sorunlara evrensel çözümler üretebilen nitelikli bilim insanları, araştırmacılar, girişimciler, lider bireyler yetiştirdiklerini söyledi. Kurulan ‘Dijital Endüstri Laboratuvarı’nın öğrencilerin eğitimine önemli katkılar sunacağını belirtti. 

Siemens Türkiye Teknoloji Başkanı Erdem Alptekin ise teknoloji geliştirmek için başta üniversiteler olmak üzere çeşitli kurum ve paydaşlarla iş birlikleri yürütmeyi önemli bulduklarını söyledi. Alptekin, “Açılışını yaptığımız ‘Dijital Endüstri Laboratuvarı’ da genç yeteneklerimize eğitim ve araştırma imkânı sağlayacak. Laboratuvarın eğitim ve araştırmanın yanı sıra partnerlerimizle ortak yaratım yeri olmasını da arzu ediyoruz. Burada mühendislik tasarımları, analizler ve simülasyonları uygulayabileceğiz” dedi. 

16-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş