Arama sonuçları

Ücret ödemeden nasıl İngilizce öğrenebilirsiniz?

Ücret ödemeden nasıl İngilizce öğrenebilirsiniz?

İngilizce bugün herkesin bilmesi gerektiği ya da bildiği varsayılarak yabancı dil olarak bile kabul edilmiyor. Ancak bir gerçek de bu dili öğrenmek isteyen, zorlanan kişilerin her zaman var olduğu. Hele yeni bir yıl başlarken birçok kişi için yeni yıl kararlarının başında, yeni bir dil öğrenmek geliyor. Yapay zeka ile desteklenen kişiselleştirilmiş ve kapsayıcı öğrenme önerileriyle artık İngilizce öğrenmek çok daha kolay. British Council, tüm İngilizce öğrenmeyi hedefleyenlere yönelik, bütüncül öğretim yöntemlerini birleştiren  ücretsiz çevrimiçi kaynaklar sunuyor.

İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler (The Future of English: Global Perspectives) araştırmasına göre İngilizce öğrenmenin temel unsurlarının istihdam edilebilirlik ve eğitim olduğunu gösteriyor. Bu unsurlara son yıllarda sosyal medyadaki ivmenin ardından eğlencenin de eklenmesi, dil öğrenme deneyimini zenginleştiriyor.

ARTIK YABANCI DİL KABUL EDİLMİYOR

British Council İngilizce Dili Eğitimi Akademik Direktörü  Ruth Horsfall, İngilizcenin artık yabancı bir dil olarak kabul edilemez hale geldiğini söyleyerek, “Çünkü günlük yaşantımıza o kadar entegre olmuştur ki yabancı bir dil olarak ele alınamaz” diyor. 

İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler araştırmasına göre, öğrenme artık daha kişiselleştirilmiş ve bireyselleştirilmiştir,  mevcut ihtiyaçlara yanıt verir ve öğrencilerin, profesyonel ve kişisel yaşamlarındaki taleplerle daha yakından ilişkili halde. İngilizce dil öğrenimi giderek dilbilgisi ve kelime bilgisi yerine iletişim ve konuşmaya odaklanıyor. Bu nedenle, işverenler ve çalışanlar tarafından, öğretilen İngilizce ile işyerinde ihtiyaç duyulan İngilizce arasında tespit edilen tutarsızlıklar yavaş yavaş ortadan kalkıyor.

DAHA ESNEK BİR DİL YETERLİLİĞİ 

Bunun öncelikli yöntemi, resmi ve resmi olmayan öğretim metotlarını da dengeleyen entegre öğrenmede yatıyor. Bu, İngilizcenin sosyal medya gibi iletişim ortamlarında daha gayri resmi kullanımını, istihdam ihtiyaçları ve uluslararası eğitim için resmi seviye sertifikasyonu ile birleştiren, daha esnek ve bağlantılı bir dil yeterliliği kavramı oluşturuyor.

YAPAY ZEKA İLE ÖĞRENME

İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler araştırması, yapay zekanın dil öğretiminde uygulanmasının bazı faydalarını vurguluyor. Bu, öğrencilerin sorularını yanıtlama ve açıklamalar sağlama, bireysel ihtiyaçlara göre uyarlanmış içeriğin kişiselleştirilmesi, otomatik geri bildirim, ölçeklenebilirlik, anında erişim, etkileşim veya oyunlaştırma yoluyla sağlanan ilgi çekici ve keyifli bir öğrenme deneyimi gibi metotları içeriyor.

Yapay zeka ayrıca daha az müdahaleci ve daha çeşitli öğrenmeyi teşvik etme potansiyeline sahip. Gelişimsel, fiziksel veya psikolojik farklılıklar nedeniyle mevcut sistemlere kolayca uyum sağlayamayan öğrenciler için özellikle cazip bir teklif sunuyor. Bu şekilde, nöro-çeşitliliğe sahip, konuşma ve yazma İngilizceleri arasında eşitsizlikler olanların daha kolay öğrenebilmelerini sağlıyor.

British Council ise ücretsiz açık kaynaklarla isteyenlere öğrenme desteği sunuyor. İşte bu kaynaklar: 

HANGİ İNGİLİZCE

  • LearnEnglish Business English: İngilizcenin Geleceği: Küresel Perspektifler’in sonuçlarına göre çalışma ve istihdam edilebilirlik, İngilizce öğrenmenin ana unsurlarından biridir. Bu nedenle özellikle işyerinde İngilizce öğrenmeye odaklanan, e-posta yazma veya bir iş görüşmesine hazırlanma konusunda özel rehberlik içeren araştırmalar. 
  • Premier Skills English: Futbol ‘oynayarak’ İngilizce öğrenme imkanı sunuyor. Dil bilgisi edinme, Premier Lig ve futbol dünyasıyla doğrudan bağlantılı içerikler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Futbolla ilgili sözcükler ve ifadeler veya maçlarla ilgili podcast'ler, dil öğreniminin itici gücü olarak doğrudan eğlenceye bağlanan bir öğrenme deneyimi oluşturuyor.
  • LearnEnglish Skills: Tüm seviyeler için (A1'den C1'e kadar) Konuşma, Yazma, Okuma ve Dinleme alıştırmaları; öğrencilere İngilizce seviyelerini iyileştirmeleri ve aynı zamanda sınavlarına ve almak istedikleri sertifikalara hazırlanmaları konusunda yardımcı oluyor. 
  • LearnEnglish Teens: Öğretimi kişiselleştirme ihtiyacına yanıt olarak British Council, gençler ve genç yetişkinler için özel olarak uyarlanmış kaynaklar oluşturarak hem resmi hem de resmi olmayan öğrenme yöntemlerini uygulayan, eğlenceli içerikleri birleştiriyor. 
  • LearnEnglish Kids: 6 ila 11 yaşlarındaki çocuklara uygun ücretsiz içerikler sunuyor. Şarkılar, tekerlemeler, şakalar ve çevrimiçi oyunlar, İngilizce'yi eğlenceli bir şekilde öğrenmelerine fırsat sağlıyor.  

16-01-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş