Arama sonuçları

YÖK araştırma bursları: Doktora öğrencilerine 30 bin TL

YÖK araştırma bursları: Doktora öğrencilerine 30 bin TL

Uluslararası Araştırma Projeleri kapsamındaki programlardan yararlanan doktora öğrencilerine ve araştırmacılara verilen burs 30 bin TL’ye, ulaşım desteği de 15 bin TL’ye yükseltildi. Burs başvuruları 4 Mart-26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

Yükseköğretim Kurulu, doktora öğrencileri ve araştırmacıların dünyanın seçkin üniversitelerinde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla geçen yıl başlattığı Uluslararası Araştırmacı Projeleri burslarını artırdı.

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA

Uluslararası Araştırma Projeleri kapsamında Akademik Birikim Programı, Doktora Sonrası Araştırma Programı, Genç Beyinler Programı ve Uluslararası Bilim İnsanları için Yükseköğretim Kurulu Destek Programı bulunuyor.

Bu programlardan yararlanan doktora öğrencileri ile araştırmacılara verilen burs miktarı 2024 yılı için aylık 30 bin TL, ulaşım desteğini de 15 bin TL olarak belirlendi. Burs başvuruları 4 Mart-26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılabilecek.

AKADEMİK BİRİKİM PROGRAMI (AKAP)

Öğretim üyelerine yurt dışı akademik izin (Sabbatical) kapsamında hazırlanan “Akademik Birikim Programı-AKAP” başlıklı projeyle, üniversitelerden toplam 200 öğretim üyesi ücretli akademik izinli olarak araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderiliyor. 

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)

DOSAP ile yükseköğretim kurumlarında görev yapan doktora eğitimini tamamlamış 100 Araştırma Görevlisi veya Dr. Öğretim Üyesi, yurt dışında yapacakları doktora sonrası akademik çalışmaları için destekleniyor.

GENÇ BEYİNLER PROGRAMI (GEP)

Genç Beyinler Programı ile alan kısıtlaması olmaksızın, üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan 100 doktora öğrencisine tez konuları hakkında, yurt dışında bir aydan üç aya kadar araştırma yapma imkânı sunuluyor.

ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARI İÇİN YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DESTEK PROGRAMI

Yükseköğretim Kurulu Uluslararası Bilim İnsanları Destek Programı ile dünyanın seçkin üniversitelerinden doktora öğrencileri ve araştırmacıların Türkiye’ye gelerek, uluslararası standartlarda araştırma yapmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türkoloji, Türk ve Osmanlı Tarihi veya Türk Kültürü alanlarında doktora eğitiminin tez aşamasında olan 10 yabancı uyruklu öğrenci ile yine aynı alanlarda doktorasını son 2 yıl içinde tamamlamış olan 10 yabancı uyruklu araştırmacıya Türkiye’deki üniversitelerde araştırma yapma imkânı tanınıyor.

29-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş