Arama sonuçları

‘Çocuğum sosyal medyayı çok kullanıyor’ diyorsanız

‘Çocuğum sosyal medyayı çok kullanıyor’ diyorsanız

‘Çocuğum sosyal medyayı çok kullanıyor’ diyorsanız. Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) tarafından eğitimcilere yönelik düzenlenen çocuk koruma ikinci sempozyum Eğitimde Çocuk Koruma Sempozyumu’nun ikincisi yapıldı. SEV’e bağlı SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) Çekmeköy’deki kampusunda düzenlenen sempozyum, farklı okullardaki eğitimcileri buluşturdu. Sempozyumun bu yılki teması "Sosyal Medya ve Çocuk" oldu.

II. Eğitimde Çocuk Koruma Sempozyumu’na; anaokulundan, liseye dek tüm eğitim düzeylerinde çalışan öğretmen, psikolojik danışman ve eğitim yöneticileri katıldı. SEV Genel Müdürü Binnur Karademir, mutlu nesillerin ancak güvenli eğitim ortamlarında yetiştirebileceğini söyledi. Karademir şöyle dedi: “Bu da ancak çocuk koruma politikaları ile mümkün olabilir. Türkiye’nin tüm eğitimcilerine açık olarak iki yıldır düzenlediğimiz Eğitimde Çocuk Koruma Sempozyumu ile çocuk koruma bilincine katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

‘ÇOCUĞUM SOSYAL MEDYAYI ÇOK KULLANIYOR’ DİYORSANIZ

Paris VII Üniversitesi’nden Psikanalist Serge Tisseron, “Sosyal Medya ve Riskleri” başlığıyla sempozyumun açılış konuşmasını yaptı. Sosyal medya ve dijital teknolojilerin aşırı kullanımıyla ilgili ailelerin çok fazla kaygısı olduğunu söyleyen Tisseron şöyle dedi:

“Elbette ki buna dikkat etmek gerekiyor. Ama kaygı duymak yerine önlem almamız gerekiyor. Çocuğun sosyal medyayı ve dijital teknolojiyi kullanması değil, nasıl kullandığı önemli. Dijital teknolojilerin avantajlarının da tehlikelerinin de farkında olursak, bu teknolojilerden faydalanabiliriz. Çocukları sosyal medyada vakit geçirdikleri için eleştirmenin ya da yasaklar koymak hiçbir zaman doğru bir yöntem değil. Çocuklar meraklıdır, keşfetmek isterler. Ergenler ise kendilerini kabul ettirme dönemindedir, ne derseniz tersini yapmak isterler. Sakın unutmayın; siz de bir zamanlar hem çocuk hem de ergendiniz.

YASAK DEĞİL KURAL KOYUN

Yasak koymak yerine kurallar belirlenmeli. Mesela ailece yemek yenirken ve uyku saatinde yatak odasında cep telefonu kullanılmaması kuralı konulabilir. Tabii ailenin de bu kurallara uyması gerekiyor. Çocuğunu üç yaşından önce ekran başına oturtmayan anne- babanın elinden cep telefonu düşmüyorsa bu bir işe yaramayacaktır. Çocuk da büyüdüğünde sosyal medyayı patolojik boyutta kullanacaktır. Yetişkinler olarak bizler doğru örnek oluşturmalıyız. Biz çocuklarımızdan kendi yapmadığımız şeyleri yapmalarını bekleyemeyiz.”

Sempozyumda ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölüm Başkanı Dr. Esra Ercan Bilgi, Avukat Murat Aydın, Eğitmen ve Aktivist Efsun Sertoğlu “Sosyal Medya ve Çocuk” oturumuna katıldı. Katılımcılar, sosyal medya konusunda sağlanması gereken koruyucu, önleyici ve gerektiğinde müdahale içeren yaklaşımları paylaştılar. Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları Okul Direktörü ve Ortaokul Müdürü Saliha Aslan da SEV okullarında yapılan uygulamaları paylaştı.

08-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş