Arama sonuçları

Hazırlık sınıfları da açılıyor mu?

Hazırlık sınıfları da açılıyor mu?

Hazırlık sınıfları da açılıyor mu? Velilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de dil eğitiminin verildiği lise hazırlık sınıflarının açılıp açılmayacağı oluyor. Peki bu sınıflar da ilkokul ve 12’nci sınıflar gibi yüz yüze eğitime geçecek mi?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada okul öncesi ve 1'ler gibi 2,3,4 yani ilkokulların tümünde, 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yüz yüze eğitimin ayrıntılarını paylaşmıştı.

HAZIRLIK SINIFLARI DA AÇILIYOR MU?

Bir süredir veliler liselerin hazırlık sınıflarının açılması taleplerini dile getiriyordu. Veliler, uzaktan öğretimle dil öğrenmenin mümkün olmadığını, öğrencilerin çok zorlandığını söyleyerek, yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini söylüyordu.

Lise hazırlık sınıflarının da yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacaklarına ilişkin açıklamaların ardından velilerden ve okul yöneticilerinden çok sayıda soru geldi. Biz de kesinleştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yüz yüze eğitimin hazırlık sınıfları için de geçirli olup olmadığını sorduk. Yanıt: Evet.

12 Ekim Pazartesi günü ilkokulların tümü, 8 ve 12’nci sınıflar ile birlikte lise hazırlık sınıflarındaki öğrenciler de haftanın iki günü yüz yüze eğitime başlayacak. Diğer günler ise diğer öğrenciler gibi uzaktan eğitim yoluyla derslerine devam edecek.

 

07-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş