Arama sonuçları

İlk koronavirüs vakasından sonra etkinlik iptalleri başladı

İlk koronavirüs vakasından sonra etkinlik iptalleri başladı

İlk koronavirüs vakasından sonra etkinlik iptalleri başladı. Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğinin açıklanması üzerine, Tarih Vakfı 1 Mayıs tarihine kadar gerçekleşmesi planlanan tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

İLK KORONAVİRÜS VAKASINDAN SONRA ETKİNLİK İPTALLERİ BAŞLADI

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından yapılan koronavirüs (Kovid-19) uyarıları göz önünde bulundurularak iptal kararı alındığı belirtildi.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDEN ONLINE EĞİTİM

İlk vakanın açıklanması üzerine, bazı vakıf üniversiteleri de online eğitime geçtiklerini duyurdu. Kadir Has Üniversitesi, MEF Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi; online eğitime geçtiklerini duyuran ilk üniversiteler oldu.

Kadir Has Üniversitesi, tüm öğrenci ve akademisyenleri evlerine gönderdi. 20 Mart’a kadar kampusun kapıları eğitime kapatıldı. 

MEF Üniversitesi de online eğitime geçtiğini duyururken, akademisyenlerin bilimsel konferans ve sunumlar da dahil yurtdışına çıkışların durdurulduğunu tüm çalışanlarına bildirdi. Yurtdışına buna rağmen çıkan akademisyenler 14 gün boyunca karantinaya alınıp, kampusa girişlerine izin verilmeyecek.

 'KORONAVİRÜS BİLİM KURULU' TOPLANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da katılımıyla Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde bugün Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı yapılacak.

Toplantının ardından saat 16.30'da basın açıklaması yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Koca, ''Akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın sonucu pozitif çıktı'' dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi’nde basın toplantısı düzenleyen Koca, şu açıklamayı yapmıştı:

"Wuhan’da 12 Aralık 2019 da ortaya çıkan yeni koronavirüs hızlı bir küresel yayılmasına rağmen Türkiye olarak başarı gösterdik. Komşu ülkeler bizim kadar önlem almadı. Eğer dünya ile ilişkimizi tümden kesseydik karşınızda şu an karşınızda olmazdım. Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın sonucu pozitif çıktı. Hasta erkek, genel durumu iyi, ailesi ve yakın çevresi gözetim altındadır."

11-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş