Arama sonuçları

Koronavirüsü yenen Kadir Has Üniversitesi Rektörü: Gençler lütfen yuvanızda kalın

Koronavirüsü yenen Kadir Has Üniversitesi Rektörü: Gençler lütfen yuvanızda kalın

Koronavirüsü yenen Kadir Has Üniversitesi Rektörü: Gençler lütfen yuvanızda kalın. Koronavirüsü yenen Kadir Has Üniversitesi Rektörü gençlere evde kalma çağrısı yaptı. Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Sondan Durakoğlu, 13 Mart Cuma sabahı yüksek ateş, üşüme ve titreme şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Evde kendini karantina altına aldığını söyleyen Durakoğlu, 18 Mart gecesi test sonuçlarını aldığını ve sonucunun pozitif çıktığını belirtti. Saat 3:30'da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını söyleyen Durakoğlu, hemen tedavisinin başladığını ve 25 Mart tarihinde hastaneden taburcu edildiğini aktardı.

EŞİ VE OĞLU DA POZİTİF ÇIKTI

Eşi de pozitif çıkan Durakoğlu, eşinin de şu an hastanede olduğunu ve önümüzdeki günler içerisinde taburcu edilmesinin beklendiğini söyledi. 22 yaşındaki oğlunun koronavirüs testinin de pozitif çıktığını söyleyen Prof. Dr. Durakoğlu, oğlunun da başka bir evde karantina altında olduğunu belirtti.

GENÇLERE ÇAĞRI

Oğlunda hastalığa dair herhangi bir semptomun görülmediğini söyleyen Prof. Dr. Durakoğlu, gençlere şöyle seslendi:

"Sevgili gençler, sevgili öğrencilerim. İnsanlık büyük bir trajedi yaşıyor. Sizler bu hastalığı anlamadan geçiriyorsunuz, oğlumda hastalığın emaresi bile yok. Bu sizi çok büyük bir hastalığı yayma potansiyeli adayına dönüştürüyor. Sizlerden ricam, lütfen lütfen yuvanızda kalın.

Sizlerden bir şey daha rica edeceğim, sadece kendinizin değil, her biriniz yakın akrabalarınızdan en az beş kişinin de evde kalmasını sağlayın. 6 bin nüfuslu bir aileyiz, her birimiz bunu başardığımızda, 30 bin kişiyi yuvalarında tutabiliyor olacağız"

 

28-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş