Arama sonuçları

Milli sporculara lisede de yüzde 100 burs

Milli sporculara lisede de yüzde 100 burs

Milli sporculara lisede de yüzde 100 burs. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tüm özel okullara milli sporcular için yüzde 100 burs imkanı tanınması çağrısında bulundu.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) arasında düzenlenen "Sporcu Öğrencilerin Eğitiminde İş Birliği Protokolü" imza töreninde konuştu. Milli sporcuların başarılarına değinen Kasapoğlu, önümüzdeki günlerde 2 bin antrenör alımını gerçekleştireceklerini söyledi. İlkokul 3 ve 4. sınıflarda ülke genelinde bir milyon 300 bin çocuğun yetenek taramasından geçtiğini anlatan Kasapoğlu, şöyle dedi:

“Yetenek keşfi yaptığımız çocuklarımızı bir bir takip ediyoruz, çalışıyoruz, bu anlamda spora yönlendirdiğimiz gençler var. Bu projenin iki yönü var, biri yetenek taraması, diğeri spora yönlendirme. Tüm gençlerimizi kazanma adına çalışmalarımız var. Fiziksel yatkınlıklarına göre gençlerimizi uygun branşlara yönlendirmeye devam edeceğiz. Tesislerimizi tüm branşlarda 7/24 dolu dolu kullanacağız. Ülkemiz bir spor ülkesi artık. “

MİLLİ SPORCULARA LİSEDE DE YÜZDE 100 BURS

Bu protokolle sporculara çok önemli katkılar sunduklarını ifade eden Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü protokolümüz, altyapıyı güçlendirme adına gençlerimizin sporu benimsemesi sporla yoluna devam etmesi ve bu anlamda da hem ortaokul döneminde hem lise döneminde kariyerlerini bırakmamaları, onca emeği bir kenara bırakmama anlamında son derece kritik bir çalışma. Yeteneklerin heba olmaması anlamında son derece önemli bir çalışma. Fırsat eşitliği açısından da çok anlamlı bir çalışma. İnanıyorum ki bu kontenjanlar inşallah bu imza ile daha farklı noktalara taşınacak. Ben tüm özel okulları bu anlamda bu çabaya destek olmaya çağırıyorum. Bu çalışmada her birinin bir tuğlası olması adına katkı vermeye çağırıyorum. Bir öğrenci dahi olsa bu anlamlı tabloda yer almaya davet ediyorum. Okulların eğitim programları olsun, sporcuların antrenman saatleri olsun kamp ve müsabaka zamanları olsun pek çok yenilikçi bir uygulamayı da içeren bir protokolü bugün hayata geçiriyoruz."

Kasapoğlu, "Milli sporcu artık tam burslu" şeklinde sloganları olduğunu hatırlatarak, "Bugün şunu mutlulukla ifade ediyorum, milli sporcu artık ortaöğretimde de lisede de tam burslu.” Dedi.

ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça da ulusal ve uluslararası alanda ülkeyi temsil eden başarılı öğrencilerin ÖZDER'e bağlı okullarda yüzde yüz burslu olarak eğitim görmelerine imkan tanıyacak protokolü imzaladıklarını söyledi. 

 

30-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş