Arama sonuçları

Sosyal Duygusal Zeka Projesi ile öğrencilerin hayatına dokunulacak

Sosyal Duygusal Zeka Projesi ile öğrencilerin hayatına dokunulacak

Kastamonu 15 Temmuz Åžehitler Anadolu Lisesi tarafından desteÄŸe ihtiyaç duyan öÄŸrenci ve velilere yönelik Sosyal Duygusal Zeka (SELÄ°) Projesi uygulanacak.

Romanya'nın koordinesinde Fransa ve Portekiz'in ortağı olduÄŸu SELÄ° Projesi'nin Türkiye ayağını Kastamonu 15 Temmuz Åžehitler Anadolu Lisesi yürütecek.

ÇOCUKLARI DESTEKLEYECEKLER

Proje kapsamında anne ve babası ayrılan, bir yakınını kaybeden, stres sorunu bulunan, içine kapanık, iletiÅŸim kurma zorluÄŸu yaÅŸayan öÄŸrencilerin duygusal ve sosyal zekalarını destekleyecek çalışmalar hayata geçirilecek. Proje kapsamında öÄŸrencilerin yanı sıra velilere de destek sunulacak.

Proje koordinatörü Suzan AvanoÄŸlu, 15 Temmuz Åžehitler Anadolu Lisesi'nde düzenlenen programın açılışında yaptığı konuÅŸmada, proje kapsamında okul veya hayata uyum sorunu yaÅŸayan öÄŸrencilerle çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

"ÖÄžRENCÄ°LERE YENÄ° UFUKLAR AÇMAK EN BÜYÜK HEDEFÄ°MÄ°Z"

ÖÄŸrenme ve iletiÅŸim güçlüÄŸü yaÅŸayan öÄŸrencilerin destekleneceÄŸini anlatan AvanoÄŸlu, empati, kendine güven, öz saygı ve benlik kavramları geliÅŸtirilerek hem yerel hem Avrupa düzeyinde çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Projede 20 öÄŸrenci, 20 veli ve 10 öÄŸretmenin yer alacağını belirten AvanoÄŸlu, ÅŸöyle dedi: 

"Özel eÄŸitime ihtiyaç duyan öÄŸrencilerimizle velilerine zihinsel, duygusal ve fiziksel destek de verilecek. Birebir görüÅŸmelerin yanı sıra konferanslar düzenlenecek. ÖÄŸrencilere yeni ufuklar açmak en büyük hedefimiz. 5 proje yürütülüyor. Hazırladığımız projelerle yerel ve Avrupa düzeyinde öÄŸrencilerimize kültürel farkındalık, iletiÅŸim gibi beceriler kazandırmayı amaçlıyoruz. Avrupa Dijital Sınıfı Projesi ile öÄŸrenci ve öÄŸretmenlerin teknoloji kullanarak dersleri daha keyifli iÅŸlemesi hedefleniyor."

Programda okulun müdür yardımcısı Åžeyda Civelek ile e-Twinning Kastamonu Koordinatörü Özge Åžahin BektaÅŸ da proje hakkında bilgi verdi.

21-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ