Arama sonuçları

Açık lise: Sınavlar bu sene yüz yüze olacak

Açık lise: Sınavlar bu sene yüz yüze olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında açık liseyle ilgili aldıkları kararları açıkladı. Tekin, açık lise sınavlarının bu yıl yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Tekin katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Göreve geldikten sonra eğitim öğretim süreçlerine ilişkin yaptıkları yönetmelik değişikliklerine değinen Tekin, "Müsteşarlık yaptığımız dönem gündemimize aldığımız ve çözüldüğünde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem öğretmenlerimizin, kamuoyunun rahatlayacağını düşündüğümüz birçok tedbiri hayata geçirdik” dedi.

Tekin yapılan değişikliklerin pozitif geri dönüşlerini aldıklarını söyleyerek, “Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah böyle devam eder, yani güzel şeyler yapmak nasip olur bize inşallah" diye konuştu.

AÇIK LİSEYE KAYITLAR DÜŞTÜ

Tekin, açık liselere geçişle ilgili uygulamaya ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

“An itibarıyla bizim tanımladığımız meşru gerekçeler sebebiyle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı geçtiğimiz yıllara oranla çok çok büyük oranda azalmış durumda. . Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Bu aldığımız tedbirin hem kamuoyunda pozitif bir karşılık bulduğu, hem de doğru bir şey yaptığımızı gösteriyor bizim gözümüzde. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak."

23-09-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş