Arama sonuçları

Geleceğin yazılımcıları robotik kodlama atölyelerinde yetişiyor

Geleceğin yazılımcıları robotik kodlama atölyelerinde yetişiyor

"Sanayi kenti" Kocaeli'de, bilgi teknolojisi ve yazılım alanında nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla 294 okulda robotik kodlama atölyesi kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020'de başlatılan Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi (KODELİ) kapsamında okullarda açılan atölyelerde, bilgi teknolojisi ve yazılım alanında yetenekli öğrenciler keşfediliyor.

Yaygın Eğitim Şube Müdürü Şenol Pekgöz, AA muhabirine, projenin öneminden bahsederek, "sanayinin ve bilişimin başkenti" Kocaeli'de geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

GENÇLERE YATIRIM

Bilişim Vadisi'nin bulunduğu bir ilde yaşamanın avantajlarına değinen Pekgöz, bir kente hizmet edebilmenin, gençlere yatırım yapmakla mümkün olduğunu vurguladı.

Pekgöz, proje kapsamında 3 yılda 294 okulda robotik kodlama atölyelerinin kurulumunu tamamladıklarını aktararak, projenin toplam bütçesinin 105 milyon lira olduğunu, bunu halkın, çocukların ve gençlerin faydasına sunmak için ayırdıklarını anlattı.

"ROBOTİK SETLERİ DE ÖĞRENCİLERİMİZİN KULLANIMINA SUNUYORUZ"

Pekgöz, proje sayesinde bir farkındalık oluştuğuna işaret ederek, "2020'de 97 okulumuza, 2021 yılında 98 okulumuza, 2022'de 99 okulumuza, cumhuriyetimizin yaşıyla paralel bir şekilde kurulumları tamamladık. 2023'te temel hedefimiz imkanı olan tüm okullara atölye kurulumu gerçekleştirmek" dedi.

"YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİ TESPİT ETMEYE BAŞLADIK"

Başiskele Selim Yürekten Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni İnan Özgün Şahin de belediyenin, yaklaşık 10 yıldır yaptıkları çalışmalara destek verdiğini belirtti.

Şahin, katıldıkları fuarlarda iş adamlarının inovasyon fikirlerini değerlendirdikleri dile getirerek, şöyle devam etti:

"Belediye sayesinde geziler de düzenliyoruz. Öğrencilerimizin büyük firmaları görme imkanı oluyor. Oralarda ki çalışma şartlarını, bir projenin nasıl yürütüleceğini öğreniyorlar ve geri döndüklerinde bize yeni fikirlerle geliyorlar. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Kocaeli'de bir takım kurdu. Farklı okullardan farklı öğrenciler grup çalışması yapıyor, onları yurt dışındaki yarışmalara gönderiyoruz.

Kocaeli bir sanayi kenti. Buralarda endüstriyel ürünler üretiliyor. Endüstriyel makineler, yurt dışından getiriliyor. Bunların nasıl üretilebileceğini, öğrencilerimize öğretmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz iş adamlarından gelen küçük talepleri karşılamaya çalışıyorlar. Bu atölyeler sayesinde yetenekli öğrencileri tespit etmeye başladık. Ortaokulda kurulan atölyelerdeki öğretmenlerimizle iletişime geçiyoruz. Orada çok yetenekli öğrencilere de ulaşmaya başladık."

"KENDİMİZİ YAZILIM ALANINDA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

11'inci sınıf öğrencisi Esma Çelik birçok yarışmaya katılmayı planladıklarını, birden fazla proje üzerinde çalıştıklarını aktardı. Çelik, "Kendimizi yazılım alanında geliştirmek istiyoruz. O yüzden birden fazla projeye katılıyoruz" dedi.

Muhammed Emin Taşdelen, atölyede çalışmalarını sürdürdüklerini, yeni projeler hazırlamak istediklerini dile getirdi.

17-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş