Arama sonuçları

Matematik ve İngilizceyi yapay zekalı uygulamayla öğretmeyi hedefliyorlar

Matematik ve İngilizceyi yapay zekalı uygulamayla öğretmeyi hedefliyorlar

Öğrencilerin matematik ve İngilizce öğrenmekte zorlanmasından yola çıkan genç yazılımcı, takım arkadaşlarıyla geliştirdiği yapay zekalı uygulamayla çocukların oyun oynarken öğrenmesini hedefliyor.

Samsun'da gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2022'de "Dersilyon" adlı uygulamayla Eğitim Teknolojileri Yarışması'nın üniversite ve üzeri seviyesinde ikincilik kazanan 5 kişilik takımın kaptanı Ersin Çine, AA muhabirine, çocukluğundan itibaren bilgisayara meraklı olduğunu söyledi.

YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARI

Bilgisayarı tüketici olarak kullanmanın ötesine geçmek istediği için bilgisayar mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldığını belirten Çine, ardından yüksek lisansını yaptığını, doktoraya devam ettiğini dile getirdi.

Yapay zeka alanında çalışmayı çok sevdiğini ifade eden Çine, yüksek lisans döneminde kendisi gibi bilgisayar, kodlama ve yapay zeka konularına ilgili çocuklara ve gençlere yardımcı olmak için internet sitesi kurduğunu kaydetti.

"Dersilyon"u yapan takımdaki iki arkadaşının o gençlerden olduğunu belirten Çine, şöyle dedi: "Uygulama fikri benim ilkokul, ortaokul, lisede yaşadığım problemleri çözmek üzere çıktı. Okulda ortalama öğrenciye hitap etme durumu var. Bilgi birikimi bakımından daha yukarıda olan öğrenciler kolay buldukları için sıkılıyorlar, potansiyellerine ulaşamıyorlar. Bilgi birikimi az olanlar ise daha çok zorlanıyor."

Çine, geliştirdikleri uygulamada matematik ve İngilizcenin yanı sıra bugünün dünyasında önemli bir yere sahip olan kodlama konularının, ihtiyaca özel ve oyunlaştırılmış içerik, sınırsız örneklendirme, gerekli kazanımları edinmek, ücretsiz ve reklamsız gibi avantajlar bulunduğunu belirtti.

14-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş