Arama sonuçları

Türk hekimlerden İngiliz ve Amerikalı doktorlara eğitim

Türk hekimlerden İngiliz ve Amerikalı doktorlara eğitim

İngiliz ve Amerikalı üroloji doktorları, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Kliniğinde, Da Vinci robotik cerrahi, protez cerrahisi, holep (lazerle prostat ameliyatı), ESWL taş kırma tedavisi, prostat ve üretra darlığı konularında ileri cerrahi teknikleriyle uygulamalı eğitim aldı.

İngiliz ve Amerikalı doktorlar, hastanenin Robotik ve Rekonstrüktif Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatlara katıldı.

SERTİFİKA ALACAKLAR

Eğitimler hakkında bilgi veren Prof. Şimşek, Amerika ve İngiltere'den gelen hekimlerin 5 ameliyata katılacaklarını ve gösterilen teknikleri gözetimleri dahilinde uygulama fırsatı bulacaklarını kaydetti. Şimşem, eğitimler sonunda hekimlerin uyguladıkları cerrahi teknikler ile ilgili sertifika alacaklarını aktardı.

İtalya, İspanya, Irak, Mısır, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden hekimlerin eğitim için hastanelerine geldiğini anlatan Şimşek, "Bir günlük, 2 günlük eğitimlerin yanı sıra birer haftalık ya da birer aylık eğitimler için gelen doktorlar da oluyor" diye konuştu.

 

"ÇOK YÜKSEK SEVİYEDE EĞİTİM SUNULUYOR"

Eğitimlere katılan İngiliz Uzm. Dr. Rowland Rees, aldıkları eğitimin kendileri için faydalı olduğunu söyledi.

Ülkesi Amerika'da üroloji konusunda uzmanlık eğitimi alan doktor Florian Stroie de Türkiye'ye ilk kez geldiğini, hastanenin koşullarının çok etkileyici düzeyde olduğunu aktardı.

08-12-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş