Arama sonuçları

YKS tarihinin öne çekilmesine tepki: Turizmciler kazandı, adaylar kaybetti

YKS tarihinin öne çekilmesine tepki: Turizmciler kazandı, adaylar kaybetti

YKS tarihinin öne çekilmesine tepki: Turizmciler kazandı, adaylar kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, YKS'nin 27-28 Haziran, LGS'nin ise 20 Haziran tarihlerine alındığını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından, YKS'ye hazırlanan öğrenciler karara tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdiler. Öğrencilerin #yks2020 ve #yazık gibi hashtagler üzerinden konuyla ilgili yaptıkları paylaşımlar da Twitter gündeminin zirvesine yerleşti.

YKS TARİHİNİN ÖNE ÇEKİLMESİNE TEPKİ: TURİZMÇİLER KAZANDI, ADAYLAR KAYBETTİ

20-21 Haziran'da yapılacak YKS'nin önce koronavirüs önlemleri yüzühden 25-26 Temmuz'a ertelenmesi ardından da ikinci değişiklik ile öne alınarak 27-28 Haziran tarihi belirlenmesi adayların büyük tepkisine neden oldu. "Turizmin eğitimden  daha önemli olduğu tek ülke" diyen adayların bu tepkisine eğitimciler de katıldı.

Dün pervinkaplancom instagram yayınında TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu YKS tarihinin turizm sektörünün talebi ile öne çekileceği iddiasına ilişkin şöyle demişti:

SAĞLIĞI KİMSE RİSKE ATAMAZ

Pehlivanoğlu, sınav tarihleriyle ilgili turizm sektörünün baskısı iddiası ile ilgili de şöyle dedi:

“Ben de duydum bu iddiayı ama birincisi sağlıktır kimse bunu riske atlamaz. Turizmle ilgili istekler olabilir. Ekonomi bir şekilde dönmek durumunda ama bir sektör yaşayacak diye bu iş yapılmaz. Sağlık koşullarıyla ilgili bir sorun yoksa LGS 7 Haziran’da seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yapılabilir. Çocuklar kendi okullarında sınava girer.”

TOPLUM SAĞLIĞINA ETKİSİ NE OLACAK?

Prof. Dr. Erhan Erkut da bu karara ilişkin sosyal medya hesabından şunları yazdı: Bir sınavın geriye çekildiğini hayatımda ilk defa görüyorum. Aynı sınavın önce ertelenip sonra geriye alınması için ise söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım Haziran'da yapılacak 2.5 Milyon kişilik bir sınavın toplum sağlığına etkisi konusunu da düşünmüşlerdir büyüklerimiz."

TURİZM GELİRLERİ Mİ GENÇLERİN GELECEĞİ Mİ?

Tink Kolejleri kurucusu Zeynep Dereli de sosyal medya hesabından şunları yazdı: "YKS tarihi ikinci kez değişti! Talihsiz bir açıklama ile ertelenen sınavların "tekrar" öne alındığı duyuruldu. Milyonlarca gencimizi etkileyen bu kararı verenler tarih karşında karşında büyük sorumluluk altındadırlar. Turizm gelirleri milyonlarca gencimizin geleceğinden, psikolojisinden daha mı önemli? Gençlere ve toplumun geleceğine verdiğiniz değer bu kadar mı?

 

SOSYAL MEDYADA ADAYLAR NE DEDİ?

Konuyla ilgili atılan tweetlerden bazıları ise şu şekilde:

  • Turizmin eğitimden daha önemli olduğu tek ülke.
  • Mağdur Olmasın Diye Tek Bir Öğrenci İçin Tren Durağı İşleten Japonya. Turizm Geliri İçin Milyonlarca Öğrencisini Hiçe Sayan Türkiye. Gerçekten Yazık.
  • Sırf turizm uğruna bunu yaptınız, unutmayacağız. Hepimizin 18 yaş üstü olduğunu unutmayın.
  • İnsanlar plan program yapıyorlar ona göre çalışıyorlar. Binlerce gencin geleceğiyle böyle oynanmamalı. Çok yazık
  • Sınava 54 gün kaldığını 84 gün kala öğrendik
  • Az önce hayatımız kaydı
  • Öğrencilerin evde kalmaya mahkum olduğu bir dönemde sınav tarihini ertelemek eminim ki herkesi az da olsa refaha sürüklemiştir. Sonradan gelip dalga geçer gibi bu tarihi erkene almak sadece paniğe ve galeyana sebep olacaktır. Turizme istinaden eğitim hassas bir konudur.
  • Sırf otelleri doldurabilmek adına milyonlarca gencin psikolojisi, emeğine göz yumulmamalı lütfen buna çare bulunsun yıllarca verilen yanlış kararlar arasına bir yenisi daha eklenmesin
  • Ben şimdi +30 güne (Temmuz) yığdığım programı şimdi nasıl 45 güne sığdıracağım..
  • Bir sınavın geriye çekildiğini hayatımda ilk defa görüyorum. Aynı sınavın önce ertelenip sonra geriye alınması için ise söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım Haziran'da yapılacak 2.5 Milyon kişilik bir sınavın toplum sağlığına etkisi konusunu da düşünmüşlerdir büyüklerimiz.
  • Virüsten insanların psikolojisi bozuldu sınavı ertelemek yerine yakın tarihte yapmak mı? Bu vebali nasıl ödeyeceksiniz sayın yetkililer ?

04-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş