Arama sonuçları

Bakan Bak, gençleri ücretsiz 'gençlik merkezlerine' davet etti

Bakan Bak, gençleri ücretsiz 'gençlik merkezlerine' davet etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, katılım sayısı bu yıl 10 milyona yaklaşan GSB Gençlik Merkezleri'ne daha fazla gencin gelmesi için davette bulundu. Bak, "Gençlerimizi, her alanda kendilerini geliştirmeye yönelik eğitimlerin ücretsiz verildiği gençlik merkezlerimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

81 İLDE 464 GENÇLİK MERKEZİ

81 ilde toplam 464 Gençlik Merkezi'ne bu yıl ilk 7 ayda 10 milyona yakın katılım oldu. Sayısı 363'e ulaşan Genç Ofisler de gençlik merkezlerine ulaşamayan gençlere yönelik faaliyet sürdürüyor.

Gençlik merkezleri; el sanatları atölyesiyle, müzik sınıflarıyla, kütüphanesiyle, sinema salonlarıyla, inovasyon sınıflarıyla, dinlenme odasıyla, sohbet ve oyun odalarıyla, tenis kortu, futbol ve basketbol sahalarıyla hizmet veriyor.

Atölyeler bulundukları il ve ilçeye göre farklılık gösteriyor, gençlerin istekleri doğrultusunda dizayn edilebiliyor. 12 genç bir araya gelerek bir atölye açılmasını talep edebiliyor. Gençler, haftanın 7 günü gençlik merkezlerinden ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

Gençlik merkezlerine katılmak isteyenler ise başvurularını "www.gencizbiz.gsb.gov.tr" internet üzerinden yapabiliyor.

08-08-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş