Arama sonuçları

Bakan Tekin: Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız OECD ortalamalarında

Bakan Tekin: Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız OECD ortalamalarında

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce'deki programları kapsamında Valiliği ziyaret etti ve Vali Selçuk Aslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tekin, daha sonra katıldığı İl Değerlendirme Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Haziran 2023'ten itibaren illeri dolaştıklarını, kentlerde aldıkları kararlarla ilgili paydaş, öğretmen ve velilerle sohbet ederek çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi.

Şehirlerde eğitim öğretim sürecine ilişkin hem fiziki altyapı hem de nitelikle ilgili ihtiyaçları yöneticilerle değerlendirdiklerini ve paylaştıklarını aktaran Tekin, ardından kararları alıp hayata geçirdiklerini kaydetti. Tekin, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında Cumhuriyet'in yaklaşık 80 yıllık periyodunun tamamlandığını anımsatarak, şöyle dedi:

OECD ORTALAMALARINI YAKALADIK

"80 yıllık periyotta eğitim öğretim süreci açısından yapılanların neredeyse ikiye katlandığı bir dönem yaşadık son 20 yılda. Bu çok önemli bir durum. Eğitim öğretim altyapısının bu şekilde revize edilmesi, dünya ortalamalarıyla yarışacak hale getirilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'de derslik sayısı minimum her ilimizde ikiye, öğretmen sayımız her ilimizde en az ikiye katlanmış durumda. Dolayısıyla derslik başına düşen öğrenci sayımız, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız, bu çabalar sebebiyle dünya ortalamalarına hatta OECD ortalamalarına gelmiş durumda."

DAHA İYİSİNİ YAPMAK

Tekin, Düzce'de 2002'de 2 bin 676 olan öğretmen sayısının bugün 3 bin 857 olduğunu dile getirerek, öğrenci sayısının da 63 binden 87 bine geldiğini bildirdi.

Kentte derslik sayısının 4 binlere yaklaştığını, 403 okulun bulunduğunu, derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 28'den 18'e, ortaöğretimde de 31'den 21'e düştüğünü aktaran Tekin, şöyle dedi: "Bu rakamlar güzel, hoş rakamlar. Yeterli mi? Daha iyisini yapmak, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizlere talimat. Düzce'de şu anda 212 derslik, bir atölye ve pansiyon inşaatımız devam etmekte. Bu önemli bir rakam. Toplamda bitmiş inşaatlar, yatırımlar için Düzce genelinde 2002 yılından itibaren yapılan yatırımların total bedeli 4,5 milyar (lira) civarında bugünkü rakamlarla. Bunlar önemli rakamlar."

24-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş