Arama sonuçları

Geleceğin Bilim Kadınları Akademisi ikinci yılında

Geleceğin Bilim Kadınları Akademisi ikinci yılında

PepsiCo, PepsiCo Vakfı desteği ve TEV iş birliği ile geçen yıl hayata geçirdiği, PepsiCo Geleceğin Bilim Kadınları Akademisi ikinci yılında. Şimdiye kadar 200 öğrencinin burs aldığı ve bu yıl 95 yeni öğrencinin daha dahil olduğu PepsiCo Geleceğin Bilim Kadınları Akademisi’nin ikinci yılı kapsamında düzenlenen panelde konuşan Bilim Akademisi Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Atılgan beceri geliştirmenin önemine dikkat çekti. Atılgan şöyle konuştu: 

 “Günümüzde bireylerin mesleklerinde başarılı olabilmeleri, eğitim aldıkları alanda mükemmel olmalarının yanı sıra, yüksek sosyal sorumluluk ve farkındalık, takımlarda ve disiplinler arası çalışmaya yatkınlık, yerelde ve küreselde iletişim kurabilme, zorlu ortamlarda çalışabilme ve girişimci-yenilikçi-rekabetçilik becerilerini de gerektiriyor. Bu nedenle farklı kaynaklardan beslenmeniz, örneğin sosyal bilimlerle de ilgilenmeniz, kodlama öğrenmeniz, soru sormayı alışkanlık haline getirmeniz önemli. Daha da iyiye gitmek için, donanımınıza güvenerek endişelerinizi sağlıklı düzeyde tutmanızı, seçeneklerinizin her zaman açık olduğunu bilmenizi ve merakınızı besleyerek kendinizi geliştirmenizi öneririm.” 

Proje kapsamında STEM alanındaki bölümlerde üniversitede okuyan kız öğrencilere TEV üzerinden burs verilmesi sağlanıyor. Kız öğrenciler ayrıca TEV’in çeşitli eğitim programlarına da katılabiliyor. Proje kapsamında bursiyerlere Milyon Kadına Mentor projesi üzerinden mentorluk hizmeti verilmesi de sağlanıyor. Şimdiye kadar 200 öğrencinin burs aldığı akademiye, bu yıl 95 yeni öğrenci daha dahil oldu.

Aynı zamanda PepsiCo, kız öğrencilere fabrikalarında staj yapma imkanı da sunuyor. 

17-07-2023


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş