Arama sonuçları

Öğretmenler için psikolojik sağlamlık eğitimi

Öğretmenler için psikolojik sağlamlık eğitimi

Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla, 2008 yılında Garanti BBVA tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), yarıyıl tatilinde eğitimcileriyle bir araya geldi. 

5 Taş Sosyal ve Finansal Liderlik, Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık ve Sosyal Gelişimin Desteklenmesi programları kapsamında ‘’Eğitimcinin Eğitimini’’ tamamlayan vakıf, yeni dönemde başta deprem bölgesi olmak üzere eğitimlerini yaygınlaştırmaya devam edecek. Eğitimlerin içeriği her yıl öğretmenlerin ihtiyaçları doğrultusunda güncelleniyor ve yeni başlıklar ekleniyor. Yeni eğitimler geçen yıldan bu yana öğretmenler tarafından yoğun talep edilen psikolojik sağlamlık ve sosyal gelişimin desteklenmesi gibi önemli konuları içeriyor. Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık Eğitimi; pandemi gibi küresel, deprem gibi bölgesel veya kişisel zorluklarla baş etme becerilerini güçlendirmek ve psikolojik sorunlara yanıt vermek amacıyla ÖRAV tarafından sunulan programlara ilk kez eklendi. 

PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK NEDİR?

Depremin hemen ardından Vakfın bölgedeki öğretmenlere yaptığı dayanışma ziyaretleri sırasında öğretmenlerin paylaştığı ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanan Okul Topluluğunda Psikolojik Sağlamlık Eğitimi, Şubat sonu itibarıyla öncelikli olarak deprem bölgesi illerinde yaygınlaştırılmaya başlanıyor. Psikolojik sağlamlık ve yılmazlık; hızlı değişim ve belirsizliklerden ötürü zorlanılan dönemlerde, yeniden ayağa kalkılmasını sağlayan en önemli beceri olarak, öğretmenlerin hem kendileri hem de öğrencileri için kritik bir öneme sahip. 

NEDEN ÖNEMLİ?

Stresle Başa Çıkma YeteneğiPsikolojik sağlamlık, stresle başa çıkma yeteneğini geliştiriyor. Olumsuz olaylar ve stres, hayatın doğal bir parçası. Psikolojik sağlamlık da bu faktörlerle daha etkili bir şekilde başa çıkma yeteneğini ifade ediyor.

Duygusal İyilik Hali: Psikolojik sağlamlık, kişinin duygusal iyilik halini sürdürmesine yardımcı oluyor. Olumsuz olaylar karşısında aşırı duygusal tepkiler yerine, daha dengeli ve sağlıklı bir tepki geliştirebilme yeteneğini içeriyor.

Daha Doğru Karar Verme: Psikolojik sağlamlık, bireyin stres altında daha doğru kararlar verebilmesine olanak tanıyor. Zor durumlarla karşılaşıldığında, duygusal dengeyi koruma ve mantıklı kararlar alma becerisi, psikolojik sağlamlıkla oldukça ilişkili.

Sosyal İlişkilerde Güçlü Olma: Psikolojik sağlamlık, sosyal ilişkilerde güçlü olmayı destekliyor. Zorluklar karşısında sosyal destek alabilme, empati kurma ve ilişkilerde sağlıklı iletişim kurma yetenekleri, psikolojik sağlamlıkla mümkün hale geliyor.

Yaşam Kalitesini Artırma: Psikolojik sağlamlık, bireyin genel yaşam kalitesini artırmada önemli bir role sahip. Zorluklarla baş etme yeteneği, yaşamın çeşitli alanlarında daha olumlu bir deneyim yaşanmasına imkan sağlıyor. 

Uzun Vadeli DayanıklılıkPsikolojik sağlamlık, uzun vadeli dayanıklılığı ifade ediyor. Bireyin hayatta karşılaştığı zorluklara karşı uzun vadeli bir dayanıklılık geliştirmesi, çeşitli yaşam evrelerinde başarılı olma olasılığını artırıyor. 

16-02-2024


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş